22/08/2019 22/08/2019 Δύο μήνες έμειναν μέχρι την επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιο Όρος και τη Θεσσαλονίκη και οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει. Όπως έχει ήδη γράψει το Πρακτορείο Ορθοδοξία στις 3 Αυγούστου, στις αρχές του μήνα ο Παναγιώτατος είχε συνεργασία με Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, αποτελούμενη από τους Μοναχό Νικόδημο Λαυριώτη, Μοναχό...
22 Αυγούστου, 2019 - 8:01
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2019 - 9:40

Σε Άγιο Όρος και Θεσσαλονίκη ο Οικ. Πατριάρχης

Διαδώστε:
Σε Άγιο Όρος και Θεσσαλονίκη ο Οικ. Πατριάρχης

Δύο μήνες έμειναν μέχρι την επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιο Όρος και τη Θεσσαλονίκη και οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει.
Όπως έχει ήδη γράψει το Πρακτορείο Ορθοδοξία στις 3 Αυγούστου, στις αρχές του μήνα ο Παναγιώτατος είχε συνεργασία με Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, αποτελούμενη από τους Μοναχό Νικόδημο Λαυριώτη, Μοναχό Νικόδημο Αγιοπαυλίτη και Ιερομόναχο Σισώη Ξενοφωντινό, προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα της Επισκέψεως που θα πραγματοποιήσει ο Παναγιώτατος, από 19 έως 22 Οκτωβρίου, στο Άγιον Όρος.
Πρόκειται για την 7η κατά σειρά επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην αθωνική πολιτεία και η πρώτη με την ιδιότητά του αυτή στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, στην οποία θα βρεθεί την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.

Η επίσημη υποδοχή στον Οικουμενικό Πατριάρχη και την 8μελή αντιπροσωπεία που θα τον συνοδεύει, θα γίνει από τον Πρωτοεπιστάτη, γέροντα Συμεών της Μονής Διονυσίου και τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας -τους ηγούμενους και τους αντιπροσώπους των 20 Μονών- το απόγευμα του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος που γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης του νέου καθολικού της.
Ο κ. Βαρθολομαίος θα διανυκτερεύσει στο μοναστήρι και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου θα χοροστατήσει στην πανηγυρική θεία λειτουργία.
Στο πλαίσιο της Επισκέψεώς του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, θα μεταβεί στις Καρυές, όπου θα προσκυνήσει την εφέστιο Εικόνα του Αγίου Όρους, την Παναγία “Άξιόν Εστι”, στον Ναό του Πρωτάτου, ενώ θα επισκεφθεί και τις Ι.Μονές Βατοπαιδίου, Παντοκράτορος και τις Σκήτες Αγίου Ανδρέου (Σεράϊ), Αγίου Παντελεήμονος και Προφήτου Ηλιού.
Επιπλέον, στις Καρυές, θα επισκεφτεί την Αθωνιάδα Σχολή και θα μιλήσει στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.

Στη Θεσσαλονίκη

Πριν την επισκεψή του στο Άγιο Όρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου.
Ο Παναγιώτατος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποιήτου και θα παραστεί σε σειρά εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Ροτόντα, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, αλλά και στο Επταπύργιο, όπου μετά από πρόσκληση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, θα τελέσει τα θυρανοίξια του Αγίου Ελευθερίου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων