15/07/2020 15/07/2020 Επίσκεψη σε Ίμβρο και Τένεδο πραγματοποιεί η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και την Ορθοδοξία εν γένει. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε χθες, Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ι. Ναό του Αγίου Χαραλάμπους των Αγίων Θεοδώρων Ίμβρου, επί τη μνήμη...
15 Ιουλίου, 2020 - 8:18
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2020 - 8:50

Σε Ίμβρο και Τένεδο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Σε Ίμβρο και Τένεδο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Επίσκεψη σε Ίμβρο και Τένεδο πραγματοποιεί η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και την Ορθοδοξία εν γένει.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε χθες, Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ι. Ναό του Αγίου Χαραλάμπους των Αγίων Θεοδώρων Ίμβρου, επί τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Κηρύκου και Ιουλίττης.
Στην ομιλία του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε σε ένα παλαιό παρεκκλήσιο των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης, που υπήρχε στο νησί, και ως μαθητής το επισκεπτόταν.
Επίσης, ο Πατριάρχης ανήγγειλε ότι θα μεταβεί, μαζί με τον νέο Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο, στην Τένεδο, για την πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής (26 Ιουλίου).


Με πληροφορίες από το Φως Φαναρίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων