21/03/2023 21/03/2023 Επίσημη επίσκεψη στη Λιθουανία πραγματοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο Παναγιώτατος πραγματοποιεί από χθες, Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023, τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Δημοκρατία της Λιθουανίας, κατόπιν προσκλήσεως της Πρωθυπουργού της χώρας κυρίας Ingrida Šimonytė. Ο Παναγιώτατος αφίχθη το απόγευμα στον Διεθνή Αερολιμένα της Πρωτεύουσας Βίλνιους, όπου εκ μέρους της Κυβερνήσεως τον υποδέχθηκε ο Υφυπουργός...
21 Μαρτίου, 2023 - 8:13
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2023 - 8:22

Στη Λιθουανία ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Ξεκίνησε η τριήμερη επίσημη επίσκεψη

Διαδώστε:
Στη Λιθουανία ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Ξεκίνησε η τριήμερη επίσημη επίσκεψη

Επίσημη επίσκεψη στη Λιθουανία πραγματοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο Παναγιώτατος πραγματοποιεί από χθες, Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023, τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Δημοκρατία της Λιθουανίας, κατόπιν προσκλήσεως της Πρωθυπουργού της χώρας κυρίας Ingrida Šimonytė.

Ο Παναγιώτατος αφίχθη το απόγευμα στον Διεθνή Αερολιμένα της Πρωτεύουσας Βίλνιους, όπου εκ μέρους της Κυβερνήσεως τον υποδέχθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Egidijus Meilūnas, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες. Τον καλωσόρισαν, επίσης, ο κ. Γρηγόριος Καραχάλιος, Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην χώρα, και ο κ. Mehmet Apak, Αναπληρωτής επί κεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής της Πρεσβείας της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Οι συναντήσεις

Κατά την παραμονή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα έχει κατ᾽ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Λιθουανίας κ. Gitanas Nausėda, την Πρωθυπουργό κυρία Šimonytė, την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κυρία Viktorija Čmilytė-Nilsen, στελέχη της Κυβερνήσεως, και άλλους υψηλόβαθμους παράγοντες, καθώς και με τον Σεβ. Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Βίλνιους κ. Gintaras Grušas, Πρόεδρο των ΡΚ Επισκοπικών Συνελεύσεων της Ευρώπης.

Επίσης, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων στον Αγώνα της Λιθουανικής Ανεξαρτησίας, θα παραστεί και θα ομιλήσει κατά την έναρξη διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, και θα συναντηθεί με Ορθοδόξους Ιερείς και τους εκπροσώπους της Ελληνικής, της Ουκρανικής και της Λευκορωσικής Ορθοδόξου Κοινότητας.

Η συνοδεία

Τον Παναγιώτατο συνοδεύουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Αυστρίας κ. Αρσένιος, οι Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, και ο Εντιμ. κ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Φωτό: Ο Παναγιώτατος, αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Egidijus Meilūnas. [Ν.Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο]

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων