17/07/2020 17/07/2020 Πανηγυρίζει ο Ι. Ναός της Αγίας Μαρίνας στο Σχοινούδι της Ίμβρου και χθες βράδυ Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, τελέστηκε ο Μ. Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Αλικαρνασσού κ. Αδριανού. Στο Ιερό Βήμα ήταν συμπροσευχόμενος ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος μίλησε προς τους πιστούς στο τέλος του Εσπερινού. Παρών και ο Μητροπολίτης Ίμβρου...
17 Ιουλίου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2020 - 8:58

Στην Αγία Μαρίνα της Ίμβρου ο Οικ. Πατριάρχης

Διαδώστε:
Στην Αγία Μαρίνα της Ίμβρου ο Οικ. Πατριάρχης

Πανηγυρίζει ο Ι. Ναός της Αγίας Μαρίνας στο Σχοινούδι της Ίμβρου και χθες βράδυ Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, τελέστηκε ο Μ. Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Αλικαρνασσού κ. Αδριανού.

Στο Ιερό Βήμα ήταν συμπροσευχόμενος ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος μίλησε προς τους πιστούς στο τέλος του Εσπερινού.
Παρών και ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, ο οποίος ενθρονίζεται αύριο Σάββατο 18 Ιουλίου.

Όπως γράφει το imvroisland.org: “Μέχρι το 1964, το Σχοινούδι ήταν ένα ανθηρότατο χωριό, το μεγαλύτερο της Τουρκίας, με 2.500 περίπου αμιγή ελληνικό πληθυσμό, απλωμένο σε μεγάλη έκταση ανάμεσα στα βουνά Μαδαρό [=φαλακρό] και Σκάφη. Με μητροπολιτικό ναό του την Αγία Μαρίνα, που δεσπόζει περιτοιχισμένη σαν κάστρο μπροστά στο φόβο νέων συμφορών στην επίπεδη περιοχή Λειβάδια και με τα δύο του σχολεία, από τα οποία το ένα έχει κατεδαφιστεί και το άλλο μόλις που στέκει κατεστραμμένο, «ενοχλητικές» μαρτυρίες μιας αδικαιολόγητης καταστροφής, περιμένει δικαίωση…”

Με πληροφορίες από το Φως Φαναρίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων