03/08/2019 03/08/2019 Συνεργασία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα, Σάββατο, 3 Αυγούστου, Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, αποτελούμενη από τους Μοναχό Νικόδημο Λαυριώτη, Μοναχό Νικόδημο Αγιοπαυλίτη και Ιερομόναχο Σισώη Ξενοφωντινό, προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα της Επισκέψεως που θα πραγματοποιήσει ο Παναγιώτατος, από 19 έως 22 Οκτωβρίου, στο Άγιον Όρος. Το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου,...
03 Αυγούστου, 2019 - 15:11
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2019 - 15:12

Στην Αθωνική Πολιτεία τον Οκτώβριο ο Οικ. Πατριάρχης

Διαδώστε:
Στην Αθωνική Πολιτεία τον Οκτώβριο ο Οικ. Πατριάρχης

Συνεργασία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα, Σάββατο, 3 Αυγούστου, Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, αποτελούμενη από τους Μοναχό Νικόδημο Λαυριώτη, Μοναχό Νικόδημο Αγιοπαυλίτη και Ιερομόναχο Σισώη Ξενοφωντινό, προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα της Επισκέψεως που θα πραγματοποιήσει ο Παναγιώτατος, από 19 έως 22 Οκτωβρίου, στο Άγιον Όρος.

Το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αφιχθεί στην Ι.Μονή Ξενοφώντος, πρώτο του σταθμό στο Άγιον Όρος. Στον Αρσανά της Μονής θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του Παναγιωτάτου από τον Πρωτεπιστάτη, τους αγίους Καθηγουμένους και τους Αντιπροσώπους των 20 Αθωνικών Ιερών Μονών. Την επομένη, Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί στο νέο Καθολικό της Μονής, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από της ανεγέρσεώς του.

Στο πλαίσιο της Επισκέψεώς του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, θα μεταβεί στις Καρυές, όπου θα προσκυνήσει την εφέστιο Εικόνα του Αγίου Όρους, την Παναγία “Άξιόν Εστι”, στον Ναό του Πρωτάτου, ενώ θα επισκεφθεί και τις Ι.Μονές Βατοπαιδίου, Παντοκράτορος και τις Σκήτες Αγίου Ανδρέου (Σεράϊ), Αγίου Παντελεήμονος και Προφήτου Ηλιού.

Κατά τη συνάντηση του Παναγιωτάτου με την Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητος παρέστη και ο Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, διάκονος Γρηγόριος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων