15/08/2020 15/08/2020 Στην γενέτειρά του Ίμβρο ιερούργησε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην οποία βρίσκεται από την Πέμπτη 13 Αυγούστου. Ο Παναγιώτατος μίλησε για την εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και τόνισε μεταξύ άλλων ότι και εκείνος προσκύνησε τον άδειο τάφο της Παναγίας όταν επισκέφτηκε την Γεσθημανή ενώ...
15 Αυγούστου, 2020 - 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2020 - 16:25

Στην γενέτειρά του Ίμβρο ιερούργησε ο Οικ. Πατριάρχης

Διαδώστε:
Στην γενέτειρά του Ίμβρο ιερούργησε ο Οικ. Πατριάρχης

Στην γενέτειρά του Ίμβρο ιερούργησε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην οποία βρίσκεται από την Πέμπτη 13 Αυγούστου. Ο Παναγιώτατος μίλησε για την εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και τόνισε μεταξύ άλλων ότι και εκείνος προσκύνησε τον άδειο τάφο της Παναγίας όταν επισκέφτηκε την Γεσθημανή ενώ σημείωσε ότι ο Ευαγγελιστής Λουκάς απεικόνισαν την Παναγία με σημαντικότερη την Παναγία την Οδηγήτρια.

Ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στον Κωνσταντίνο Ηλιάδη ο οποίος ήταν από την Ίμβρο και συγχωριανός του Παναγιωτάτου και εξέφρασε την λύπη του που λησμονήθηκαν οι πράξεις για την μνήμη του και παρακάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου, ο οποίος ενθρονίστηκε προσφάτως, να επιληφθεί ώστε να αποκατασταθεί η μνήμη του επι τη ευκαιρία της επαναλειτουργίας και του σχολείου στο χωριό.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων