23/05/2024 23/05/2024 Την Ιερά Μητρόπολη Άρτης θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την ιστορική πρωτεύουσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Το πρόγραμμα της Πατριαρχικής επίσκεψης στην Βυζαντινή Άρτα, θα γίνει κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεώς Του στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ο Παναγιώτατος θα αφιχθεί και...
23 Μαΐου, 2024 - 11:14
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2024 - 11:15

Στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης στις 28 και 29 Ιουνίου

Διαδώστε:
Στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης στις 28 και 29 Ιουνίου

Την Ιερά Μητρόπολη Άρτης θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την ιστορική πρωτεύουσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου.

Το πρόγραμμα της Πατριαρχικής επίσκεψης στην Βυζαντινή Άρτα, θα γίνει κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεώς Του στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ο Παναγιώτατος θα αφιχθεί και θα διανυκτερεύσει στην Άρτα.
  • Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, το πρωΐ, ο Παναγιώτατος θα προεξάρχει στο Πατριαρχικό Συλλείτουργο, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στην πόλη της Άρτας.
  • Θα ακολουθήσει ο υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου εγκαινιασμός και η ονοματοδοσία της νέας πλατείας, η οποία βρίσκεται απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στην περιοχή Τρίγωνο Άρτης.
  • Στον ίδιο χώρο της νέας πλατείας, θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της επισκέψεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου με την αναγόρευσή Του, σε επίτιμο δημότη του Δήμου Αρταίων.

Η επίσκεψη στην Άρτα του Παναγιωτάτου θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, διότι την επομένη ημέρα, Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα πρέπει εκτάκτως να βρίσκεται στην Βουλγαρία, για την εκεί εκλογή και ενθρόνιση του νέου Πατριάρχου Βουλγαρίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων