24/02/2023 25/02/2023 Το Σαρανταήμερο μνημόσυνο της πολυαγαπημένης του αδελφής Ζαχαρώς θα τελέσει στη γενέτειρά του, την Ίμβρο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας επέστρεψε ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου 2023 από την Σκωτία, όπου μετέβη για λίγες ημέρες αναπαύσεως και περισυλλογής. Σήμερα, Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, αναχώρησε για την Ίμβρο, συνοδευόμενος από τον  Διάκονο της Σειράς...
24 Φεβρουαρίου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2023 - 2:08

Στην Ίμβρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης για το Σαρανταήμερο μνημόσυνο της αδελφής του Ζαχαρώς

Διαδώστε:
Στην Ίμβρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης για το Σαρανταήμερο μνημόσυνο της αδελφής του Ζαχαρώς

Το Σαρανταήμερο μνημόσυνο της πολυαγαπημένης του αδελφής Ζαχαρώς θα τελέσει στη γενέτειρά του, την Ίμβρο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας επέστρεψε ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου 2023 από την Σκωτία, όπου μετέβη για λίγες ημέρες αναπαύσεως και περισυλλογής.

Σήμερα, Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, αναχώρησε για την Ίμβρο, συνοδευόμενος από τον  Διάκονο της Σειράς κ. Βαρνάβα, για το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου αδελφής του Ζαχαρώς Αναστασιάδου.

H αδελφή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου Ζαχαρώ, εκοιμήθη στις 18 Ιανουαρίου στην Αθήνα, μετά από πολυήμερη νοσηλεία της.

Οι συνοδοί του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Σκωτία

Συνοδοί του Πατριάρχη στη Σκωτία ήταν ο Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Ιερώνυμος Σωτηρέλης, ο Οσιώτατος Μοναχός Ιεζεκιήλ Ξενοφωντινός και ο Γεώργιος Παπαλιάρης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστηρίξεως Ρωμαίηκων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ).

Πατριαρχικός Επίτροπος είχε ορισθή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος Σταυροδρομίου, ο οποίος, μαζί με τον Πρωτοσυγκελλεύοντα Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαίτερου Πατριαρχικού Γραφείου, προέπεμψε και υποδέχθηκε την Α.Θ. Παναγιότητα κατά την αναχώρηση και επιστροφή της.

Διαβάστε επίσης:

Εκοιμήθη η αδελφή του Οικουμενικού Πατριάρχη, Ζαχαρώ – Τρισάγιο στον Άγιο Γεώργιο (VIDEO/ΦΩΤΟ)

Στην Ίμβρο το ύστατο χαίρε στην αδελφή του Οικουμενικού Πατριάρχη, Ζαχαρώ (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων