11/07/2022 11/07/2022 Την έδρα της Περιφέρεια Ηπείρου στα Ιωάννινα επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αμέσως μετά την επίσκεψη του στο δημαρχείο της πόλης και την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο κ. Μωυσή Ελισάφ.  Ο Παναγιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη ενώ κατά την επίσκεψή του στο Περιφερειακό Μέγαρο συναντήθηκε και με...
11 Ιουλίου, 2022 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2022 - 14:49

Στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Την έδρα της Περιφέρεια Ηπείρου στα Ιωάννινα επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αμέσως μετά την επίσκεψη του στο δημαρχείο της πόλης και την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο κ. Μωυσή Ελισάφ. 

Ο Παναγιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη ενώ κατά την επίσκεψή του στο Περιφερειακό Μέγαρο συναντήθηκε και με συνεργάτες του κ. Περιφερειάρχη.

Αναλυτικά η προσφώνηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου:

«Παναγιώτατε,

Με σεβασμό, συγκίνηση, χαρά σας υποδεχόμαστε σήμερα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Γιάννενα.

Είναι γνωστή η διαχρονική αγάπη των Ηπειρωτών προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.

Ήταν και σας διαβεβαιώ ότι θα είναι πάντοτε στήριγμά του.

Η Ήπειρος είναι τόπος Αγίων. Εδώ γεννήθηκαν ή έδρασαν δεκάδες μάρτυρες της Ορθοδοξίας. Από τους τελευταίους ο Νεομάρτυρας Άγιος Γεώργιος Ιωαννίνων και ο εορτάζων Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης που ανδρώθηκε στην ακριτική Κόνιτσα.

Η Ήπειρος είναι όμως και η γη Μεγάλων Εθνικών Ευεργετών. Οι δεσμοί τους με την Ορθοδοξία ήταν άρρηκτοι και σχεδόν όλοι τους είχαν χρηματοδοτήσει την ανέγερση ναών και μοναστηριών στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Είμαστε υπερήφανοι για όλους αυτούς, για το μεγάλο θρησκευτικό πλούτο που έχει ο τόπος μας και τον οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, προσπαθεί χρόνια να τον συντηρήσει, να τον διαφυλάξει, να τον προβάλλει στις επόμενες γενιές.

Παναγιώτατε,

Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε μας εμπνέει η δική σας υπομονή, η αδιασάλευτη προσήλωση στην πίστη και στην ελπίδα.

Σας καλωσορίζουμε στα Γιάννενα, σας ευχόμαστε καλή και καρποφόρα διαμονή.»

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Βελλάς όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαταστάσεων Τυροκομείου – Φάρμας

Αναλυτικά το απογευματινό πρόγραμμα:

19:00′ : Θυρανοίξια και Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Παϊσίου στα Ιωάννινα.

21:00′ : Εκδήλωση στον προάυλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων