28/02/2019 28/02/2019 Τις ΗΠΑ θα επισκεφθεί επισήμως ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος το προσεχές καλοκαίρι, μετά από πρόσκληση που έλαβε από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Η επίσκεψη προβλέπεται να γίνει τον Ιούλιο, προκειμένου ο Οικουμενικός Πατριάρχης να μιλήσει σε συνδιάσκεψη για το περιβάλλον. Όπως γράφουν η nationalherald.com  και η “Καθημερινή” ο κ.κ. Βαρθολομαίος έχει ήδη ενημερώσει τη...
28 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:39
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2019 - 10:40

Στις ΗΠΑ τον Ιούλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Στις ΗΠΑ τον Ιούλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Τις ΗΠΑ θα επισκεφθεί επισήμως ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος το προσεχές καλοκαίρι, μετά από πρόσκληση που έλαβε από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Η επίσκεψη προβλέπεται να γίνει τον Ιούλιο, προκειμένου ο Οικουμενικός Πατριάρχης να μιλήσει σε συνδιάσκεψη για το περιβάλλον.

Όπως γράφουν η nationalherald.com  και η “Καθημερινή” ο κ.κ. Βαρθολομαίος έχει ήδη ενημερώσει τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την πρόσκληση, και το επόμενο διάστημα –αφού υπάρξει και η επίσημη θετική απάντηση προς το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ– θα γίνουν συζητήσεις για το πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη και την ατζέντα των επαφών του.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα έχει επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, με τους οποίους μεταξύ άλλων, αναμένεται να συζητήσουν και το  θέμα της αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας. Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ, και ο Μάικ Πομπέο ειδικότερα, τάχθηκαν εξαρχής υπέρ της απόφασης του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Παράλληλα, είναι συνεχές το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Αλλωστε, το ίδιο θέμα είχε τεθεί και κατά την προηγούμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις ΗΠΑ –προ δεκαετίας, στις αρχές Νοεμβρίου του 2009– και κατά τη συνάντησή του με τον τέως Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο κ.κ. Βαρθολομαίος προβλέπεται να πραγματοποιήσει ποιμαντορική επίσκεψη και στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων