13/11/2019 13/11/2019 Ομιλία με θέμα «Ο ρόλος των Εκκλησιών στην Ευρώπη, σήμερα» πραγματοποίησε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος στο Ευρωπαϊκό Κολλέγιο της Brugge, το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου 2019. Ο Παναγιώτατος ευρισκόμενος στο Βέλγιο, στα πλαίσια των εορτών του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, έλαβε πρόσκληση να επισκεφθεί, να τιμήσει με την...
13 Νοεμβρίου, 2019 - 16:34
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2019 - 17:17

Στο Ευρωπαϊκό Κολλέγιο της Brugge ο Οικ. Πατριάρχης

Διαδώστε:
Στο Ευρωπαϊκό Κολλέγιο της Brugge ο Οικ. Πατριάρχης

Ομιλία με θέμα «Ο ρόλος των Εκκλησιών στην Ευρώπη, σήμερα» πραγματοποίησε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος στο Ευρωπαϊκό Κολλέγιο της Brugge, το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου 2019.

Ο Παναγιώτατος ευρισκόμενος στο Βέλγιο, στα πλαίσια των εορτών του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, έλαβε πρόσκληση να επισκεφθεί, να τιμήσει με την παρουσία του και να μιλήσει στους φοιτητές του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου, ενός Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, το οποίο προετοιμάζει κατ΄ ουσίαν τα αυριανά στελέχη των Ευρωπαϊκών θεσμών. Η ομιλία διεξήχθη στα Αγγλικά, εν μέσω πλήθους φοιτητών και λοιπών ενδιαφερομένων για το θέμα, ενώ προηγήθηκε θερμή υποδοχή και παράθεση γεύματος προς τιμή του Πατριάρχου από τον Πρύτανη του Κολλεγίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην βαρυσήμαντη ομιλία του αναφέρθηκε στις μεταβολές της κοινωνίας σήμερα, των ρόλο των Εκκλησιών σε αυτήν, την σημαντικότητα του διαλόγου τόσο μεταξύ των θρησκειών, όσο και μεταξύ των Εκκλησιών με την κοινωνία, και στο ευρύ πνεύμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τα σύγχρονα προβλήματα του ανθρώπου, αλλά και τις προσπάθειες διατήρησης των αξιών, όπως η ελευθερία και η δικαιοσύνη, έναντι των σύγχρονων προκλήσεων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων