05/10/2020 05/10/2020 Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου ο Αμερικανός Πρέσβης Φίλιπ Ρίκερ αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών , συνοδευόμενος από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα Ντέιβιντ Σάτερφιλντ Η  συνάντηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στον απόηχο της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, αλλά...
05 Οκτωβρίου, 2020 - 8:25
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2020 - 8:31

Στο Φανάρι ο Αμερικανός Πρέσβης στην Τουρκία

Διαδώστε:
Στο Φανάρι ο Αμερικανός Πρέσβης στην Τουρκία

Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου ο Αμερικανός Πρέσβης Φίλιπ Ρίκερ αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών , συνοδευόμενος από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα Ντέιβιντ Σάτερφιλντ

Η  συνάντηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στον απόηχο της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, αλλά και εν μέσω των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων.
Ο κ. Ρίκερ έγινε δεκτός από την Α.Θ.Π τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχαν μακρά συζήτηση για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


Τον κ.Πρέσβη συνόδευαν επίσης η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Πόλη κ.Daria Darnell, και ο κ. Kevin S. Moss, στέλεχος του Προξενείου, ενώ στη συνάντηση παρέστησαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος και ο Άρχων Διδάσκαλος του Γένους, Καθηγητής Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου.

Την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020, ο Παναγιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε, στον Πατριαρχικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Ακολούθως, δέχθηκε σε συνεργασία τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Ελσιγκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέοντα, συνοδευόμενο από τον π. Ιωάννη Λαμπρόπουλο, τον π. Μιχαήλ Sidoroff, τον Πρωτοδιάκονο κ. Ανδρέα Salminen και τον θεολόγο κ. Ελισαίο Heikkila.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων