01/11/2022 01/11/2022 Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, μαζί με τον νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό, τον οποίο και παρουσίασε στην Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο νέος Ποιμενάρχης της μεγάλης αυτής και αγιοτόκου εκκλησιαστικής επαρχίας της Στερεάς...
01 Νοεμβρίου, 2022 - 20:32
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2022 - 21:04

Ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Φανάρι

Διαδώστε:
Ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Φανάρι

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, μαζί με τον νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό, τον οποίο και παρουσίασε στην Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο νέος Ποιμενάρχης της μεγάλης αυτής και αγιοτόκου εκκλησιαστικής επαρχίας της Στερεάς Ελλάδος, ζήτησε και έλαβε, πριν από την ενθρόνισή του, την ευχή του Παναγιωτάτου, εκφράζοντας τον βαθύ σεβασμό του προς την Μητέρα Εκκλησία.

 

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη αφενός τον Σεβασμιώατο Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό για την επάξια εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, και του ευχήθηκε καλλίκαρπη Ποιμαντορία, και αφετέρου τον Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού για την προαγωγή του μέχρι πρότινος Πρωτοσυγκέλλου και στενού του συνεργάτη.

 

 

(Φωτογραφίες: Ν. Παπαχρήστου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων