14/02/2020 14/02/2020 Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, κ.Νίκη Κεραμέως, η οποία έγινε δεκτή με εγκαρδιότητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. “Σας υποδεχόμεθα μαζί με τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο,...
14 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2020 - 18:29

Η Νίκη Κεραμέως στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
Η Νίκη Κεραμέως στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, κ.Νίκη Κεραμέως, η οποία έγινε δεκτή με εγκαρδιότητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

“Σας υποδεχόμεθα μαζί με τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, στο κέντρο της Ορθοδοξίας, σαν ένα προσφιλές πρόσωπο αλλά και σαν εκπρόσωπο της εντίμου Ελληνικής Κυβερνήσεως, αρμόδιο για τα θέματα της παιδείας του Γένους”, είπε ο Παναγιώτατος, υποδεχόμενος στο Πατριαρχικό Γραφείο την Υπουργό κ.Κεραμέως. Αναφερόμενος στη σημασία που έδειξε διαχρονικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την παιδεία του Γένους, ο Παναγιώτατος σημείωσε ότι αυτή “υπήρξε πάντοτε εις το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, τόσον για τα σχολεία και για την νεολαία, την σπουδάζουσα εδώ στο κέντρο, στην βασιλίδα των Πόλεων, όσο και στην ευρυτάτη περιοχή της δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου”.

“Παντού, όπου έφθανε η αρμοδιότης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπήρχε το άγρυπνο βλέμμα της Μητρός Εκκλησίας για τα ελληνικά γράμματα”, τόνισε και εξέφρασε την χαρά του που η κ. Υπουργός επισκέφθηκε τα ομογενειακά σχολεία, καθώς και για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει, αύριο, Σάββατο, στην Ιερά Θε-ολογική Σχολή της Χάλκης.

“Σας συγχαίρουμε για την τιμητική ανάθεση στην εξοξότητά σας αυτής της σπουδαίας αρμοδιότητος του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από τον Πρωθυπουργό τον κ.Μητσοτάκη, μέσα στα πλαίσια της νέας Κυβερνήσεως της Ελλάδος, και ευχόμεθα από την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, με όλη μας την καρδιά, μαζί με όλους τους αγίους αδελφούς Ιεράρχας του Θρό-νου, που είναι παρόντες αλλά και εκ μέρους όλων των άλλων που δεν είναι παρόντες σήμερα εδώ, πλήρη επιτυχία στα υψηλά σας καθήκοντα. Είμεθα βέβαιοι ότι δεν θα απογοητεύσετε τον Ελληνικόν λαόν, αλλά αντιθέτως θα δώσετε μίαν πνοήν και μίαν αναψυχήν πνευματικήν για τα σχολεία, για τη νεολαία, για την παιδεία. Για όλα αυτά με τις προσευχές και με την αγάπη μας θα είμαστε πάντοτε κοντά σας”.

 

 

 

Από την πλευρά της η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων είπε ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή να βρίσκεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για την θερμή υποδοχή που της επιφύλαξε. Χαρακτήρισε δε, ξεχωριστή ευκαιρία την συζήτηση με τον Πατριάρχη αλλά και με τους Συνοδικούς Μητροπολίτες.

“Μια πραγματικά ξεχωριστή ευκαιρία να μιλήσουμε για τον ελληνισμό, να μιλήσουμε για την Ορθοδοξία, και όπως αναφερθήκατε και προηγουμένως, ο Ελληνισμός, η αλήθεια είναι ότι κρατεί εν πολλοίς μέσω της Εκκλησίας, μέσω των σχολείων μας. Είχα μία μοναδική ευκαιρία σήμερα το πρωί, πράγματι, να επισκεφθώ τα σχολεία, το Ζάππειο, το Ζωγράφειο, τη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Καταπληκτικά κτίρια, καταπληκτική ιστορία, πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς. Και σας διαβεβαιώ ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους επέμενα να επισκεφθώ αυτά τα σχολεία ήταν προκειμένου να περάσω και ένα ξεκάθαρο μήνυμα, Παναγιώτατε, στήριξης των σχολείων αυτών. Όπως ξέρετε ήδη τους πρώτους επτά μήνες της δια-κυβέρνησης έχουμε ήδη προβεί σε διάφορες ενέργειες ενίσχυσης των σχο-λείων αυτών. Έχουμε επικοινωνήσει και μαζί για ζητήματα που αφορούν σε σχολεία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Κατέ-γραψα, πρέπει να σας πω, ζητήματα που μου έθεσαν οι εκπαιδευτικοί, προς βελτίωση της λειτουργίας των σχολείων αυτών. Θα συζητήσουμε διά μακρών και το απόγευμα και σας διαβεβαιώ ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, ως υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να στηρίξουμε ακριβώς τα σχολεία αυτά. Να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την ευκαιρία αυτή. Είναι πολύ μεγάλη τιμή να επισκεπτόμαστε το Φανάρι και προσβλέπουμε σε μία άριστη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου”.

Είναι η πρώτη επίσκεψη της κυρίας Κεραμέως, με την ιδιότητα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Φανάρι, και κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συναντήσεώς με τον Παναγιώτατο και τους Αρχιερείς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο Παναγιώτατος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Μητρός Εκκλησίας, στην Έδρα της αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η Υπουργός κ.Κεραμέως συνοδευόταν από την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη, κ.Γεωργία Σουλτανοπούλου, τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων Γεώργιο Καλαντζή, και συνεργάτες της από το Υπουργείο Παιδείας. Στη συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, Διευθυντής του εν Αθήναις Γρα-φείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 

 

 

Αμέσως μετά την συνάντησή της με τον Παναγιώτατο και τους Αρχιερείς, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, μαζί με τη συνοδεία της, προσκύνησαν στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, και ενημερώθηκαν για την ιστορία και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων