31/03/2023 31/03/2023 Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Φιλάρετο Σπανόπουλο, και τους κυρίους Ιωάννη Λέντζα, Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ιωάννη Αργυρόπουλο, Αντιδήμαρχο Δήμου Πύργου, εκπρόσωπο του Δημάρχου αυτού κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, και Γεώργιο Σαραντόπουλο, στέλεχος του Δήμου...
31 Μαρτίου, 2023 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2023 - 16:23

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας

Διαδώστε:
Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Φιλάρετο Σπανόπουλο, και τους κυρίους Ιωάννη Λέντζα, Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ιωάννη Αργυρόπουλο, Αντιδήμαρχο Δήμου Πύργου, εκπρόσωπο του Δημάρχου αυτού κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, και Γεώργιο Σαραντόπουλο, στέλεχος του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης, ο οποίος για πρώτη φορά επισκέφθηκε την Πόλη, ζήτησε και έλαβε την ευχή του Παναγιωτάτου, εκφράζοντας τον σεβασμό του ιδίου και του ποιμνίου του προς την Μητέρα Εκκλησία, και, μαζί με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απηύθυνε πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί την εκκλησιαστική Επαρχία του, και ειδικότερα τον δήμο Πύργου, Έδρα της Μητροπόλεως και πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας, καθώς και τον έτερο μεγάλο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αθανάσιο για την επάξια εκλογή του και του ευχήθηκε καλλίκαρπη Ποιμαντορία. Τον ευχαρίστησε, επίσης, καθώς και τους Αυτοδιοικητικούς παράγοντες, για την ευγενική πρόσκληση στην οποία, συν Θεώ, θα ανταποκριθεί στις αρχές του επομένου Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη σε αυτή την Μητρόπολη της Πελοποννήσο.

(Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων