10/02/2020 10/02/2020 Στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Χαραλάμπους της Κοινότητος Βεβεκίου, στην Περιφέρεια του Βοσπόρου, χοροστάτησε σήμερα 10 Φεβρουαρίου 2020,  Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού. Πρώτη μνεία της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους γίνεται το 1796 σε επιστολή, όπου αναφέρεται ότι οι μοναχοί της...
10 Φεβρουαρίου, 2020 - 12:32
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2020 - 11:49

Στον Αγ. Χαράλαμπο Βεβεκίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Στον Αγ. Χαράλαμπο Βεβεκίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Χαραλάμπους της Κοινότητος Βεβεκίου, στην Περιφέρεια του Βοσπόρου, χοροστάτησε σήμερα 10 Φεβρουαρίου 2020,  Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

Πρώτη μνεία της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους γίνεται το 1796 σε επιστολή, όπου αναφέρεται ότι οι μοναχοί της Αγιορείτικης Μονής Ιβήρων, μέσα σε κτήμα που ήδη κατείχαν στην περιοχή ως μετόχι, τον προϋπάρχοντα ναϊσκο «εκ βάθρων επισκευάσαντες», έχτισαν εκκλησία στο όνομα του Αγίου Χαραλάμπους.
Ο ναός, σήμερα, πνιγμένος ανάμεσα στις πολυκατοικίες, διατηρείται σε καλή κατάσταση. Το κτίσμα χρονολογείται στα 1830. Απέναντι από την εκκλησία σώζεται το ένα από τα τρία αγιάσματα που λειτουργούσαν στο Μπεμπέκι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων