19/09/2019 19/09/2019 Την ερχόμενη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, η Α.Θ.Π, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει κατά την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Φωκά στο Μεσάχωρο (Ορτάκιοϊ), επί τη εορτή του Αγίου Φωκά, Επισκόπου Σινώπης του θαυματουργού. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην Κοινοτική Αίθουσα To Ορτάκιοϊ γνωστό στα ελληνικά και ως Μεσάχωροή Μεσαχώρι είναι...
19 Σεπτεμβρίου, 2019 - 17:11
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2019 - 16:33

Στον Άγιο Φωκά Μεσαχώρου ο Οικ. Πατριάρχης

Διαδώστε:
Στον Άγιο Φωκά Μεσαχώρου ο Οικ. Πατριάρχης

Την ερχόμενη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, η Α.Θ.Π, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει κατά την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Φωκά στο Μεσάχωρο (Ορτάκιοϊ), επί τη εορτή του Αγίου Φωκά, Επισκόπου Σινώπης του θαυματουργού.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στην Κοινοτική Αίθουσα

To Ορτάκιοϊ γνωστό στα ελληνικά και ως Μεσάχωροή Μεσαχώρι είναι συνοικία της Κωνσταντινούπολης, επί της ευρωπαϊκής όχθης του κάτω Βοσπόρου, στα όρια της περιοχής Μπεσίκτας.
Το τούρκικο όνομά της που μεταφράζεται Μεσοχώρι, οφείλεται στη θέση της ανάμεσα στο κάστρο Ρούμελι Χισάρ και του Κουρού Τσεσμέ, ή Ξηροκρήνης.

Το Ορτάκιοϊ είναι γνωστό για την Μονή του Αγίου Φωκά που υφίσταται μέχρι και σήμερα ο ναός της οποίας ανοικοδομήθηκε το 1856 με δωρεά πλούσιας καππαδοκικής οικογένειας, ενώ παλαιότερα ήταν ένας μικρός και σκοτεινός ναΐσκος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων