13/01/2021 13/01/2021 Σημαντικές συναντήσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής κοινότητα στην Τουρκία, είχε τις προηγούμενες ημέρες η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο Παναγιώτατος δέχθηκε τον κ. Μιχαήλ Χρήστο Διάµεση, Πρέσβη της Ελλάδος στην Άγκυρα, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του 61ου γύρου των Διερευνητικών...
13 Ιανουαρίου, 2021 - 8:41
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2021 - 8:24

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Έλληνας Πρέσβης

Διαδώστε:
Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Έλληνας Πρέσβης

Σημαντικές συναντήσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής κοινότητα στην Τουρκία, είχε τις προηγούμενες ημέρες η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο Παναγιώτατος δέχθηκε τον κ. Μιχαήλ Χρήστο Διάµεση, Πρέσβη της Ελλάδος στην Άγκυρα, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του 61ου γύρου των Διερευνητικών Επαφών που θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του στην τουρκική πρωτεύουσα ο κ. Διαμέσης ήταν πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη επισκέφθηκε και ο κ. Ιωάννης Γιγουρτσής, ο νέος Συντονιστής Οµογενειακής Εκπαιδεύσεως στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία για τα ονοµαστήριά του.
Ο Γιάννης Γιγουρτσής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και φοίτησε στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο, από το δημοτικό ως και το λύκειο. Μετά την αποφοίτησή του σπούδασε Φιλολογία, Ιστορία και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης και στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Από τα φοιτητικά του χρόνια ως τώρα ασχολείται ερευνητικά με θέματα της νεότερης λογοτεχνίας και ζητήματα της ιστορίας του Ελληνισμού στην Ύστερη Βυζαντινή και Οθωμανική περίοδο. Έχει εργαστεί ως φιλόλογος στη Μεγάλη του Γένους Σχολή και συγχρόνως διδάσκει Ελληνική Γλώσσα και Εισαγωγή στον Ελληνικό Πολιτισμό στο Πανεπιστήμιο Καντίρχας, στην Κωνσταντινούπολη, όπου ζει τα τελευταία χρόνια. Είναι υπεύθυνος του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.

 

Φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων