15/01/2024 15/01/2024 Στο πλαίσιο του ετησίου Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία της Ουκρανίας και με την πρόσκληση της Ελβετικής Ομοσπονδίας η τέταρτη κατά σειρά συνάντηση εκπροσώπων 83 κρατών και θεσμών με θέμα την προώθηση της ειρήνης στην Ουκρανία. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ. Κατά τη συνάντηση, οι...
15 Ιανουαρίου, 2024 - 12:03

Συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην 4η Διεθνή Συνάντηση για την προώθηση της ειρήνης στην Ουκρανία

Διαδώστε:
Συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην 4η Διεθνή Συνάντηση για την προώθηση της ειρήνης στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του ετησίου Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία της Ουκρανίας και με την πρόσκληση της Ελβετικής Ομοσπονδίας η τέταρτη κατά σειρά συνάντηση εκπροσώπων 83 κρατών και θεσμών με θέμα την προώθηση της ειρήνης στην Ουκρανία.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Κατά τη συνάντηση, οι συμμετέχοντες συζήτησαν θέματα που αφορούν στην προσπάθεια για την επικράτηση της ειρήνης και τον τερματισμό των επιθέσεων της Ρωσσίας. Επίσης, στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν ζητήματα σχετικά με την προώθηση της ευρωπαϊκής πορείας της Ουκρανίας, με τις ανθρωπιστικές προσπάθειες, όπως της επιστροφής των απαχθέντων μικρών παιδιών, της ασφάλειας των τροφίμων [food security] και των επισιτιστικών αναγκών των δοκιμαζόμενων από τον πόλεμο Ουκρανών πολιτών, καθώς και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της πολύπαθης χώρας.

Φωτογραφία από την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Ουκρανίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων