03/05/2019 03/05/2019 Συνάντηση με τον Επικεφαλής της Εκκλησίας της Πολωνίας, Μητροπολίτη Βαρσοβίας κ. Σάββα είχε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο  της επίσκεψής του (σ.σ. Οικουμενικού Πατριάρχη) στην Πολωνία για την πορεία μνήμης για τα έξι εκατομμύρια Εβραίων που εξοντώθηκαν στα Ναζιστικά στρατόπεδα. Μετά τη δοξολογία στο ακαδημαϊκό παρεκκλήσι των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
03 Μαΐου, 2019 - 19:17

Συνάντηση Οικ. Πατριάρχη με τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας

Διαδώστε:
Συνάντηση Οικ. Πατριάρχη με τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας

Συνάντηση με τον Επικεφαλής της Εκκλησίας της Πολωνίας, Μητροπολίτη Βαρσοβίας κ. Σάββα είχε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο  της επίσκεψής του (σ.σ. Οικουμενικού Πατριάρχη) στην Πολωνία για την πορεία μνήμης για τα έξι εκατομμύρια Εβραίων που εξοντώθηκαν στα Ναζιστικά στρατόπεδα. Μετά τη δοξολογία στο ακαδημαϊκό παρεκκλήσι των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σάββας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Θεό για την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Σε απάντηση ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε τις πολύ καλές φιλικές σχέσεις που έχουν μεταξύ τους. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την εκκλησία της Αγίας Σοφίας στη Βαρσοβία, όπου ήταν και το τελευταίο σημείο της σύντομης διαμονής του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην πόλη της Πολωνίας.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων