28/02/2022 28/02/2022 Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και του Πανοσιολ. Μ. Συγκέλλου κ. Ιακώβου, μετέβη σήμερα στο Γενικό Προξενείο της Ουκρανίας και διαβίβασε στον Γενικό Πρόξενο Εντιμότατο κ. Roman Nedilskyi και τους συνεργάτες αυτού την αμέριστη συμπάθεια, συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Μητρός Εκκλησίας προς αυτούς. Σύμφωνα με...
28 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:55
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2022 - 16:56

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Γενικό Πρόξενο Ουκρανίας

Διαδώστε:
Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Γενικό Πρόξενο Ουκρανίας

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και του Πανοσιολ. Μ. Συγκέλλου κ. Ιακώβου, μετέβη σήμερα στο Γενικό Προξενείο της Ουκρανίας και διαβίβασε στον Γενικό Πρόξενο Εντιμότατο κ. Roman Nedilskyi και τους συνεργάτες αυτού την αμέριστη συμπάθεια, συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Μητρός Εκκλησίας προς αυτούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Παναγιώτατος “διαβίβασε στον Γενικό Πρόξενο Εντιμότατο κ. Roman Nedilskyi και τους συνεργάτες αυτού την αμέριστη συμπάθεια, συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Μητρός Εκκλησίας προς αυτούς,  την εν τη Πόλει πολυάριθμη Ουκρανική Κοινότητα και ολόκληρο τον ηρωικό λαό της χώρας, ενώ συγχρόνως τους διαβεβαίωσε μέσω των συνεχών προσευχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπέρ της επικράτησης της ειρήνης, της διατήρησης της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και της άμεσης κατάπαυσης του πυρός και της εισβολής ξένων δυνάμεων σε αυτήν”.

Ο κ. Γενικός Πρόξενος ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για τη νέα αυτή στοργική εκδήλωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ενημέρωσε λεπτομερώς τους συνομιλητές του για τις  τρέχουσες εξελίξεις και την πορεία των αρξαμένων διαπραγματεύσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων