25/05/2022 25/05/2022 Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, δέχθηκε στο κατάλυμά του τον Ελληνοαμερικανό νέο Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα Εξοχ. κ.Τζορτζ Τζέιμς Τσούνη, ο οποίος κατά το παρελθόν τιμήθηκε με το οφφίκιο του Άρχοντος της Μ.τ.Χ.Ε. , μαζί με την Γεν. Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Ευγεν. κ. Elisabeth Lee. Κατά τη...
25 Μαΐου, 2022 - 18:20
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2022 - 20:06

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη (video)

Διαδώστε:
Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη (video)

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, δέχθηκε στο κατάλυμά του τον Ελληνοαμερικανό νέο Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα Εξοχ. κ.Τζορτζ Τζέιμς Τσούνη, ο οποίος κατά το παρελθόν τιμήθηκε με το οφφίκιο του Άρχοντος της Μ.τ.Χ.Ε. , μαζί με την Γεν. Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Ευγεν. κ. Elisabeth Lee.

Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερης συνομιλίας τους, ο Παναγιώτατος ευχήθηκε οι σχέσεις των δύο χωρών (Ελλάδος-ΗΠΑ) να βελτιωθούν και να υπάρχει σταθερότητα, ειρήνη και δημιουργική συνεργασία, ενώ τον ευχαρίστησε για την δεξίωση που ετοιμάζει προς τιμήν του στην Αθήνα τον επόμενο μήνα.

Από την πλευρά του, ο Ελληνοαμερικανός Πρέσβης των ΗΠΑ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο Παναγιώτατος είναι αγαπητός σε όλο τον κόσμο, αλλά και γιατί νιώθει ότι τον τιμά αυτή η συνάντηση. 

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Τσούνης ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη «για την ηγεσία του αυτή την κρίσιμη στιγμή». Υπογράμμισε δε την ισχυρή φιλία των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ορθόδοξη Εκκλησία και προσθέτει: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας στην υποστήριξη της θρησκευτικής ελευθερίας».

Νωρίτερα, ο κ. Τσούνης επισκέφθηκε, επίσης, τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, τον οποίο ευχαρίστησε για όλα όσα κάνει για όσους βρίσκονται σε ανάγκη.

________
Φωτογραφία: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων