20/12/2022 22/12/2022 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε ειρήνη στα Βαλκάνια και ευημερία στον βουλγαρικό λαό και στο κράτος στη συνάντηση που είχε σήμερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης με τον πρόεδρο της Βουλής της Βουλγαρίας Βέζντι Ρασίντοφ. Στην κατ’ ίδίαν συνάντηση τους τον κ. Rashidov συνόδευαν η σύζυγός του κ. Snezha Bahariya Rashidova, και ο Πρέσβης της...
20 Δεκεμβρίου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2022 - 1:30

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Βουλγαρίας Ρασίντοφ

Διαδώστε:
Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Βουλγαρίας Ρασίντοφ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε ειρήνη στα Βαλκάνια και ευημερία στον βουλγαρικό λαό και στο κράτος στη συνάντηση που είχε σήμερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης με τον πρόεδρο της Βουλής της Βουλγαρίας Βέζντι Ρασίντοφ.

Στην κατ’ ίδίαν συνάντηση τους τον κ. Rashidov συνόδευαν η σύζυγός του κ. Snezha Bahariya Rashidova, και ο Πρέσβης της Βουλγαρίας στην Τουρκία κ. Angel Cholakov, ενώ από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Χαράλαμπος Νίτσεβ, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Βουλγαροφώνου Κοινότητος της Πόλεως.

Κατά την ανταλλαγή δώρων, όπως είναι το έθιμο, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έδωσε στον Ρασίντοφ ένα δίγλωσσο Κοράνι, στα αραβικά και τα ελληνικά, ενώ ο πρόεδρος της βουλγαρικής Βουλής του δώρισε μια χρυσόδετη Αγία Γραφή.

Ο Παναγιότατος εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Κύπρος αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας εδώ και μερικά χρόνια, που όλοι μαζί τώρα μπορούν να ευχηθούν οι μεν στους δε τα καλύτερα για την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε το Νέο Έτος να φέρει αφθονία και στα μέλη της βουλγαρικής αντιπροσωπείας, με το θέλημα του Θεού, να επιτευχθούν όλα τα καθήκοντα που έχουν μπροστά τους.

Στη συνέχεια ο Ρασίντοφ συζήτησε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ιδέα της σύγκλησης μιας διεθνούς συνόδου για τη μετανάστευση στη Βουλγαρία. Οι λεπτομέρειες των συνομιλιών έγιναν γνωστές από τις δηλώσεις που έκανε ο Ρασίντοφ στα μέσα ενημέρωσης. Όπως είπε, η Βουλγαρία επιδιώκει να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις συνομιλίες για το μεταναστευτικό «επειδή είναι σημαντικό για μας να είμαστε η κινητήριος δύναμη».

Είπε επίσης ότι η Βουλγαρία πρέπει να αναλάβει δράση και να τηρεί σταθερή στάση «επειδή αυτά είναι τα σύνορά μας».

Ο Ρασίντοφ υποσχέθηκε ότι το βουλγαρικό Κοινοβούλιο θα αναλάβει την πρωτοβουλία για τη σύγκληση μιας διεθνούς συνόδου για το μεταναστευτικό στις συνομιλίες που είχε την Δευτέρα με τον πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ.

 

 

(Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων