30/11/2022 30/11/2022 Το απόγευμα της 30ης Νοεμβρίου 2022, στο πλαίσιο των εορτασμών της θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Ιερά Μητρόπολις Δέρκων πραγματοποίησε μουσική συναυλία στο ξενοδοχείο Grande Hayat, με την συμμετοχή της σοπράνο Esra Özbir και του πιανίστα Barış Büyükyıldırım, οι οποίοι απέδωσαν τραγούδια του Giulio Caccini, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκι και διάφορα παραδοσιακά...
30 Νοεμβρίου, 2022 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2022 - 21:41

Συναυλία για τη Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Διαδώστε:
Συναυλία για τη Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Το απόγευμα της 30ης Νοεμβρίου 2022, στο πλαίσιο των εορτασμών της θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Ιερά Μητρόπολις Δέρκων πραγματοποίησε μουσική συναυλία στο ξενοδοχείο Grande Hayat, με την συμμετοχή της σοπράνο Esra Özbir και του πιανίστα Barış Büyükyıldırım, οι οποίοι απέδωσαν τραγούδια του Giulio Caccini, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκι και διάφορα παραδοσιακά τραγούδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του ξενοδοχείου ήταν κατάμεστη από Αρχιερείς, εκπροσώπους ομολογιών, αρχών και λοιπών καλεσμένων, παρουσία της Α. Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Στο τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε στους παρισταμένους Ελληνικά και Τουρκικά.

Σημειώνεται ότι εκτός από τις λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι για τη Θρονική Εορτή του Αγίου και Αποστόλου Ανδρέα, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χειροθέτησε Οφφικιάλιους τους θεράποντες ιατρούς του.

Ειδικότερα, δύο από τους θεράποντες ιατρούς του -κατά την σύντομη νοσηλεία του στο νοσοκομείο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη, όπου υποβλήθηκε σε τοποθέτηση στεντ πέρυσι το Νοέμβριο-, τον Δρα Γεώργιο Σύρο και τον Δρα Ιωάννη Τόμας, χειροθέτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος σε Άρχοντες Οφφικιάλιους του Οικουμενικού Πατριαρχείου το μεσημέρι της Τρίτης 29 Νοεμβρίου στην Αίθουσα του Θρόνου στο Φανάρι.

Η τελετή έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και πολυμελούς ομίλου προσκυνητών από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής που επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθ’οδόν προς τους Αγίους Τόπους.

Ο Δρ Σύρος, διευθυντής του Τμήματος Αρρυθμιών στα νοσοκομεία “Mount Sinai Queens” και “Mount Sinai Brooklyn”, έλαβε το οφφίκιο του Άρχοντος Καστρινσίου, ενώ ο χειρουργός Δρ Τόμας το οφφίκιο του Άρχοντος Δεπουτάτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων