10/11/2020 10/11/2020 Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του ως ο 46ος Πρόεδρος.  Ο Παναγιώτατος μεταξύ άλλων αναφέρει: “χαιρετίζουν την επικράτησίν Σας εκατομμύρια Αμερικανών, αλλά και πολιτών όλου του ελευθέρου κόσμου, εις τους οποίους δίδετε ελπίδα (θα ελέγομεν βεβαιότητα) δι’ ένα...
10 Νοεμβρίου, 2020 - 15:37

Συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ ο Παναγιώτατος

Διαδώστε:
Συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ ο Παναγιώτατος

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του ως ο 46ος Πρόεδρος. 

Ο Παναγιώτατος μεταξύ άλλων αναφέρει: “χαιρετίζουν την επικράτησίν Σας εκατομμύρια Αμερικανών, αλλά και πολιτών όλου του ελευθέρου κόσμου, εις τους οποίους δίδετε ελπίδα (θα ελέγομεν βεβαιότητα) δι’ ένα καλύτερον κόσμον, όπου θα επικρατούν αι αιώνιαι αξίαι και τα ιδεώδη της πολιτισμένης ανθρωπότητος”. 

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου: 

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε θερμό συγχαρητήριο γράμμα προς τον νεοεκλεγέντα 46ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Εξοχ. κ. Joseph Biden.

“Επειδή γνωρίζετε τα αισθήματα ημών απέναντί Σας όλα αυτά τα χρόνια της φιλίας μας, ημπορείτε να φαντασθήτε το μέγεθος της χαράς και της υπερηφανείας ημών διά την θριαμβευτικήν εκλογήν Σας ως του 46ου Προέδρου της ηγέτιδος χώρας Σας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής”, αναφέρει ο Παναγιώτατος και προσθέτει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του:

“Η χαρά και ο ενθουσιασμός διά την εκλογικήν Σας νίκην δεν είναι μόνον προσωπικά συναισθήματα. Είναι και του Οικουμενικού ημών Πατριαρχείου με τας ανά τον κόσμον Επαρχίας του, με πρώτην την Ελληνορθόδοξον Αρχιεπισκοπήν Αμερικής με τον άξιον ποιμενάρχην της Ελπιδοφόρον – και Σας ευχαριστούμεν διότι τον περιβάλλετε με αγάπην και τιμήν – και πέραν του Πατριαρχείου ημών, χαιρετίζουν την επικράτησίν Σας εκατομμύρια Αμερικανών, αλλά και πολιτών όλου του ελευθέρου κόσμου, εις τους οποίους δίδετε ελπίδα (θα ελέγομεν βεβαιότητα) δι’ ένα καλύτερον κόσμον, όπου θα επικρατούν αι αιώνιαι αξίαι και τα ιδεώδη της πολιτισμένης ανθρωπότητος”.

Ο Παναγιώτατος υπενθυμίζει, στο γράμμα του, την μακρά ενασχόληση του Οικουμενικού Θρόνου με τα ζητήματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της αντιμετωπίσεως της κλιματικής αλλαγής. Εκφράζει δε την ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά του για τις πρωτοβουλίες που ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος είναι διατεθειμένος να λάβει για το επείγον αυτό ζήτημα, όπως άλλωστε έχει ήδη εξαγγείλει, με την προοπτική της προσχώρησης στη Συμφωνία των Παρισίων και της εγγύησης για ένα περισσότερο καθαρό περιβάλλον.

“Κύριε Πρόεδρε, επειδή ο κόσμος αναμένει πάρα πολλά από Υμάς, προσευχόμεθα εδώ εις το Φανάριον, που το ετιμήσατε με την παρουσίαν Σας, να Σας χαρίζη ο παντοδύναμος και πάνσοφος Θεός δύναμιν, υγείαν, έμπνευσιν και αντοχήν, διά να εκπληρωθούν όλαι αι προσδοκίαι των ανθρώπων.

Αναμένουν πολλά από Υμάς όσοι διψούν θρησκευτικήν ελευθερίαν, όσοι καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματά των, όσοι ποθούν ελευθερίαν και δικαιοσύνην. Και είναι αυτοί τόσοι πολλοί! Συμπεριλαμβάνονται εις αυτούς επίσης αι ιστορικαί θρησκευτικαί κοινότητες της Μέσης Ανατολής που οραματίζονται μίαν ειρηνικήν συνύπαρξιν. Κύριε Πρόεδρε, ο Θεός μαζί Σας!”

Ολοκληρώνοντας, ο Παναγιώτατος αναφέρει ότι πάντοτε προσεύχονταν και θα συνεχίσει να προσεύχεται για τον κ. Biden και την σύζυγό του, με πολλή στοργή και εκτίμηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεοεκλεγείς Αμερικανός Πρόεδρος είχε επισκεφθεί, το 2011, ως Αντιπρόεδρος των Η.Π.Α., την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι. Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2009, ο Παναγιώτατος, στο πλαίσιο επισήμου επισκέψεώς του στις Η.Π.Α., για την πραγματοποίηση από το Πατριαρχείο διεθνούς εν πλω περιβαλλοντικού συνεδρίου στον ποταμό Μισισιπή, είχε συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον τότε Πρόεδρο κ. Barack Obama, στον Λευκό Οίκο, και στη συνέχεια με τον Αντιπρόεδρό του, κ. Joe Biden, στην επίσημη κατοικία του στο Number One Observatory Circle, όπου παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου. Στην πρόποσή του ο κ.Biden είχε αναφερθεί με θέρμη στην προσωπικότητα, στη διακονία και τις πρωτοβουλίες του Παναγιωτάτου, για την προώθηση του διαθρησκειακού διαλόγου, για την ανεκτικότητα και την ειρηνική συνύπαρξη στον κόσμο, αλλά και για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Φωτογραφίες Αρχείου από την Επίσκεψη Μπάιντεν στον Οικουμενικό Πατριάρχη – Νίκος Μαγγίνας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων