11/09/2023 11/09/2023 Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Φινλανδία. Ο Παναγιώτατος βρίσκεται στην Σκανδιναβική χώρα στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού από τη συμπλήρωση 100 χρόνων της Αυτόνομης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φινλανδίας.  Στο πλαίσιο των επαφών, το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τους θρησκευτικούς ηγέτες της...
11 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:25
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2023 - 14:30

Συνεχίζεται η Πατριαρχική επίσκεψη στην Φινλανδία

Διαδώστε:
Συνεχίζεται η Πατριαρχική επίσκεψη στην Φινλανδία

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Φινλανδία. Ο Παναγιώτατος βρίσκεται στην Σκανδιναβική χώρα στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού από τη συμπλήρωση 100 χρόνων της Αυτόνομης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φινλανδίας. 

Στο πλαίσιο των επαφών, το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας. Κατά τη συνάντηση παρέστη ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ελσινκίου και πάσης Φινλανδίας κ. Λέων.

Χθες ο Παναγιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ελσίνκι. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας  συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Φινλανδίας κ. Λέοντα, επισκέφθηκε το σωφρονιστικό Κατάστημα Somainen του Ελσίνκι, όπου, στο Ορθόδοξο Παρεκκλήσιο που λειτουργεί στο εσωτερικό του, τον καλωσόρισαν οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης καθώς και οι δύο κληρικοί, ένας Ορθόδοξος και ένας Λουθηρανός, που υπηρετούν εκεί για την εξυπηρέτηση των λατρευτικών και ποιμαντικών αναγκών των κρατουμένων.

Αύριο στην Εσθονία

Αύριο, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, ο Παναγιώτατος θα μεταβεί στην Εσθονία η οποία θα είναι ο δεύτερος σταθμός της επισκέψεώς του. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προεξάρχει σε υπαίθρια Θεία Λειτουργία στην πόλη Värska, ενώ θα έχει ιδιαίτερες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Εσθονίας, την Πρωθυπουργό της χώρας, και τους Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Υπουργό Εξωτερικών και Υπουργό Εσωτερικών, τους Πρέσβεις της Τουρκίας και της Ελλάδος, εκπροσώπους των άλλων Χριστιανικών Εκκλησιών, τον Δήμαρχο του Ταλλίν και άλλα επίσημα πρόσωπα. Επίσης θα παραστεί στην επίσημη εκδήλωση των Εθνικών Ταχυδρομείων της χώρας, κατά την οποία θα παρουσιαστούν αναμνηστικά γραμματόσημα για την εκατονταετηρίδα της Ορθοδόξου Αυτόνομου Εκκλησίας της Εσθονίας. Πέρα από την πρωτεύουσα της χώρας, Ταλλίν, ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί επίσης τις πόλεις Tartu, Värska, Valga, Pärnu, και Hiiumaa όπου θα συναντηθεί και θα ευλογήσει τον ιερό κλήρο και τους Ορθοδόξους πιστούς.

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων, Περιστερίου κ. Γρηγόριος, οι Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, Βιβλιοφύλαξ του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος, Διευθυντής του Αγγλικού Γραφείου, ο κ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, καθώς και ο κ. Πέτρος Μπαζγκάρλο, εκ των Γραμματέων του Πατριαρχείου.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου/ Οικουμενικό Πατριαρχείο 

Δείτε επίσης: 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε για τη Φινλανδία και την Εσθονία

Η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Ελσίνκι

Οι πρώτες ώρες της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Φινλανδία

Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Ελσίνκι επί τη αφίξει του Οικουμενικού Πατριάρχου – Οι πνευματικές νουθεσίες του Παναγιωτάτου

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Ελσίνκι (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων