21/09/2019 21/09/2019 Τελέστηκε σήμερα το πρωί, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων, το Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Τυρολόης και Σερεντίου κυρού Παντελεήμονος. Της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων πλαισιούμενος από ιερείς και τον ιεροδιάκονο. Συμπροσευχόμενοι στο καθολικό της Ιεράς Μονής βρέθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες : Μιλητου κ. Απόστολος , Βεροίας κ....
21 Σεπτεμβρίου, 2019 - 11:42

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Τυρολόης

Διαδώστε:
Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Τυρολόης

Τελέστηκε σήμερα το πρωί, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων, το Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Τυρολόης και Σερεντίου κυρού Παντελεήμονος.

Της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων πλαισιούμενος από ιερείς και τον ιεροδιάκονο.

Συμπροσευχόμενοι στο καθολικό της Ιεράς Μονής βρέθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες : Μιλητου κ. Απόστολος , Βεροίας κ. Παντελεήμων, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας και οι Θεοφιλέστατοι επίσκοποι : Θερμών κ. Δημήτριος και ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας τελέστηκε το αρχιερατικό μνημόσυνο με την συμμετοχή όλων των αρχιερέων.

Παρόν έδωσαν καθηγητές πανεπιστημίου μεταξύ αυτών ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Θεόδωρος Γιάγκου , ο Πρόεδρος στο Τμ. Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ και Διευθυντής του Π.Ι.Π.Μ. κ. Συμεών Πασχαλίδης και πολλοί κληρικοί.

Στη συνέχεια ακολούθησε το αρχιερατικό τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού και διαβάστηκε η συγχωρητική ευχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρυούλων κ. Παντελεήμονα.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων