02/01/2024 02/01/2024 Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και της εξέφρασε τις ευχές του, τόσο προς την ίδια όσο και προς τον ελληνικό λαό, για μια καλή χρονιά με υγεία και ευημερία. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε θερμά τον Πατριάρχη και του ευχήθηκε κάθε καλό για το νέο έτος....
02 Ιανουαρίου, 2024 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2024 - 16:17

Τηλεφωνική επικοινωνία Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Διαδώστε:
Τηλεφωνική επικοινωνία Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και της εξέφρασε τις ευχές του, τόσο προς την ίδια όσο και προς τον ελληνικό λαό, για μια καλή χρονιά με υγεία και ευημερία. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε θερμά τον Πατριάρχη και του ευχήθηκε κάθε καλό για το νέο έτος.

Η κυρία Σακελλαροπούλου και ο Παναγιώτατος εξέφρασαν την ελπίδα να επικρατήσει ειρήνη στις περιοχές που πλήττονται από πολεμικές συγκρούσεις και ευχήθηκαν ένα καλύτερο μέλλον για τους συνανθρώπους, ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους.

Σε ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφέρει τα εξής:

“Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σήμερα, Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2024, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Εξοχωτάτη κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην οποία εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχές του ιδίου προσωπικώς και της Μήτρος Εκκλησίας με την ευκαιρία της εισόδου στο νέο έτος.

Ο Παναγιώτατος ευχήθηκε το 2024 να είναι καρποφόρο και δημιουργικό και να επικρατήσει η ειρήνη στον κόσμο, και ζήτησε από την Εξοχωτάτη να διαβιβάσει τις Πατριαρχικές ευλογίες και τις πατρικές ευχές του προς τον ευσεβή ελληνικό λαό.

Επίσης, ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε την κυρία Πρόεδρο για την ευγενική χειρονομία της να προλογίσει, με λόγους εκτιμήσεως και σεβασμού προς το πρόσωπό του, το προσφάτως εκδοθέν συλλογικό έργο, επιστημονικού περιεχομένου, με τίτλο «Legal Thought and Eastern Orthodox Christianity – The Addresses of Ecumenical Patriarch Bartholomew I»”.

Φωτογραφία αρχείου από Προεδρία της Δημοκρατίας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων