14/07/2019 14/07/2019 Στον τόπο ταφής του Νεομάρτυρα Ιωάννη Βασιλίνποικα Καρχαπά, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο κατόπιν σχετικής απόφασης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τελέστηκε τη Παρασκευή 12 Ιουλίου τρισάγιο, παρουσία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Καρελίας και πάσης Φινλανδίας κ. Λέοντος και απογόνων του Νεομάρτυρα Αγίου Ιωάννη. Ο Άγιος Ιωάννης θανατώθηκε το 1918 από μια ομάδα μπολσεβίκων. Ήταν σημαντικό πρόσωπο για...
14 Ιουλίου, 2019 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2019 - 10:16

Τίμησαν τον Νεομάρτυρα Ιωάννη στην Φινλανδία

Διαδώστε:
Τίμησαν τον Νεομάρτυρα Ιωάννη στην Φινλανδία

Στον τόπο ταφής του Νεομάρτυρα Ιωάννη Βασιλίνποικα Καρχαπά, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο κατόπιν σχετικής απόφασης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τελέστηκε τη Παρασκευή 12 Ιουλίου τρισάγιο, παρουσία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Καρελίας και πάσης Φινλανδίας κ. Λέοντος και απογόνων του Νεομάρτυρα Αγίου Ιωάννη.

Ο Άγιος Ιωάννης θανατώθηκε το 1918 από μια ομάδα μπολσεβίκων. Ήταν σημαντικό πρόσωπο για τις αρχές της Ορθοδοξίας στη Φινλανδία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1900, αλλά και υπερασπιστής της φινλανδικής κουλτούρας και ταυτότητας. Μαρτύρησε σε ηλικία 33 ετών.

Το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία και διαβάστηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Γιοένσου κ. Αρσένιο η σχετική απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου που όρισε η μνήμη του να τιμάται στις 13 Ιουλίου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων