10/05/2019 10/05/2019 Ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου προσήλθε σήμερα το μεσημέρι, 10 Μαϊου, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος ώστε να αποδεχθεί την εκλογή του με το μικρό Μήνυμα. «Μετά πλείστης χαράς αγγέλλομέν σοι εν τω ιερώ τούτω βουλευτηρίω της Μητρός Εκκλησίας την ομόφωνον Εκλογήν σου υπό των σεβασμίων συνοδικών...
10 Μαΐου, 2019 - 20:03
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2019 - 20:09

Το Μικρό και το Μεγάλο Μήνυμα του Αρχιεπ. Αυστραλίας

Διαδώστε:
Το Μικρό και το Μεγάλο Μήνυμα του Αρχιεπ. Αυστραλίας

Ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου προσήλθε σήμερα το μεσημέρι, 10 Μαϊου, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος ώστε να αποδεχθεί την εκλογή του με το μικρό Μήνυμα.

«Μετά πλείστης χαράς αγγέλλομέν σοι εν τω ιερώ τούτω βουλευτηρίω της Μητρός Εκκλησίας την ομόφωνον Εκλογήν σου υπό των σεβασμίων συνοδικών παρέδρων ως Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, τη ημετέρα εισηγήσει και προβλήσει», ανέφερε στην προσφώνησή του, προς τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και υπογράμμισε την υποδειγματική αγάπη και αφοσίωση που επέδειξε όλα τα προηγούμενα χρόνια ο εκλεγείς προς τη Μητέρα Εκκλησία.

«Και ιδού, ήλθεν η στιγμή της επιβραβεύσεώς σου υπ΄αυτής, ήτις σοι εμπιστεύεται μίαν μεγάλην επαρχίαν της, τιμηθείσαν δια της ποιμαντορίας σειράς εκλεκτών ιεραρχών, μάλιστα δε του επί τέσσαρας και πλέον δεκαετίας διαποιμάναντος αυτήν αμέσου προκατόχου σου μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Στυλιανού.

Είναι ωραία χώρα η Αυστραλία με ικανόν αριθμόν ομογενών ωραγνωμένων και ευημερούντων, οίτινες ευρίσκουν τώρα εν τω προσώπω σου τον νέον στοργικόν πατέρα και ποιμενάρχην των.

Ο θερισμός πολύς. Σε αναμένουν οι άλλοι εκεί αδελφοί Ιεράρχαι, μετά των οποίων θα συνεργασθής διά τον λαόν του Θεού εις τους Αντίποδας, σε αναμένουν η Θεολογική Σχολή του Αγίου Ανδρέου διά την ανόρθωσίν της, η νεολαία διά τον στηριγμόν και την καθοδήγησίν της, οι λοιποί αδελφοί χριστιανοί διά την συνεργασίαν σας υπέρ της των πάντων ενώσεως, ο ακαδημαϊκός κόσμος διά να ακούση περί των θησαυρών της Ορθοδοξίας, οι πάντες διά να επωφεληθούν από τον δυναμισμόν της ηλικίας σου, την παιδείαν σου, την εργασιομανίαν σου, την ευπροσηγορίαν σου».

Στην αντιφώνησή του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εξέφρασε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου την εγκάρδια ευγνωμοσύνη του για την εκλογή του.

«Με αποστέλλετε, εις διαδοχήν του μακαριστού μεγάλου Πρωθιεράρχου, του Αρχιεπισκόπου κυρού Στυλιανού, εις μίαν εκ των πλέον δυναμικών επαρχιών του Οικουμενικού Θρόνου, με την ωραίαν και μοναδικήν της Βασιλειάδα, με την Θεολογικήν της Σχολήν, με τας πολλάς και καλώς ωργανωμένας ενορίας της, με οσιακάς μοναστικάς αδελφότητας, με καλούς και αξίους αδελφούς βοηθούς Ιεράρχας και με εν ποίμνιον εκατοντάδων χιλιάδων πιστών, το οποίον, παρ᾽ ότι ανήκει εις την τετάρτην γενεάν, ομιλεί απταίστως την Ελληνικήν γλώσσαν και ουδεμίαν έχει απολέσει εκ των ιερών και οσίων παραδόσεων της πίστεως και του Γένους μας. Υπόσχομαι την ιεράν ταύτην στιγμήν ότι θα προσπαθήσω όχι μόνον να διατηρήσω ο,τι παραλαμβάνω αλλά και να επαυξήσω και να πολλαπλασιάσω τα δωρήματα ταύτα, εμφυσών επιπροσθέτως εις την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αυστραλίας το ευλογημένον και μοναδικόν ζωογόνον πνεύμα του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου».

Στη συνέχεια, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία των Συνοδικών Αρχιερέων, της Πατριαρχικής Αυλής αλλά και άλλων κληρικών και λαϊκών προσκυνητών, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος, κατά την οποία του ανακοινώθηκε εν εκκλησία η εκλογή του, και απάντησε με το κείμενο της Ευχαριστίας για την γενομένη πρόκριση της Εκκλησίας προς το πρόσωπό του, αποδεχόμενος το γεγονός με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη.

Μετά το πέρας του Μεγάλου Μηνύματος (δείτε το βίντεο εδώ )  ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος δέχθηκε τα συγχαρητήρια και τις ευχές όλων των παρισταμένων.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων