12/06/2019 12/06/2019 Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο «υπηρετούμε την αλήθεια μόνη, άνευ υπολογισμών και δευτέρων σκέψεων, άνευ άλλων ιταμών συμφερόντων και αναξιοπρεπών σκοπιμοτήτων», υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο μήνυμα του προς τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου σε μήνυμα του με την ευκαιρία χθες της μνήμης του ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας...
12 Ιουνίου, 2019 - 8:01

Το “μήνυμα” του Οικ. Πατριάρχη προς την Κύπρο

Διαδώστε:
Το “μήνυμα” του Οικ. Πατριάρχη προς την Κύπρο

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο «υπηρετούμε την αλήθεια μόνη, άνευ υπολογισμών και δευτέρων σκέψεων, άνευ άλλων ιταμών συμφερόντων και αναξιοπρεπών σκοπιμοτήτων», υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο μήνυμα του προς τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου σε μήνυμα του με την ευκαιρία χθες της μνήμης του ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας Κύπρου Αποστόλου Βαρνάβα.
Το μήνυμα ανέγνωσε στο τέλος της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Δασούπολη ο εκπρόσωπος του κ. Βαρθολομαίου, Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ο οποίος έλαβε μέρος στο Συνοδικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο μήνυμα του σημείωσε ότι η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία (Κωνσταντινούπολης) γέννησε όλες τις νεότερες Εκκλησίες και είναι «η διασώσασα και διασώζουσα και το υμέτερον (Εκκλησίας Κύπρου) εκ της Γ’ Οικουμενικής Συνόδου καθεστώς αυτοκεφαλίας».
Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε εμμέσως, πλην σαφώς, στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας, τονίζοντας:
«Σε σκοτεινές μέρες της Ιστορίας η δική μας πονεμένη και ευγενική στάση, η κοσμιότητα μας απέναντι στην ψευδώνυμη, όπως φάνηκε τελικά πανορθόδοξη ενότητα, θεωρήθηκε (από κάποιους) ότι διαλέξαμε την παραίτηση του Θρόνου μας από τις ευθύνες, με τις οποίες κόσμησε Αυτόν η Εκκλησία, αλλά όχι!»
Σημειώνεται ότι η Εκκλησία της Κύπρο έχει αναλάβει πρωτοβουλία με σειρά επαφών σχετικά με το ζήτημα της Ουκρανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων