11/06/2023 11/06/2023 Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε χθες ο επικεφαλής της Ουκρανικής Κρατικής Υπηρεσίας για τις εθνοτικές υποθέσεις και την ελευθερία της συνείδησης κ. Viktor Yelensky. Ο κ. Yelensky έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στον οποίο εξέφρασε τις θερμές ευχές της Ουκρανικής Πολιτείας και του ιδίου προσωπικώς για την ονομαστική εορτή του,...
11 Ιουνίου, 2023 - 10:27
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2023 - 10:38

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Ουκρανικής Κρατικής Υπηρεσίας για τις εθνοτικές υποθέσεις

Διαδώστε:
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Ουκρανικής Κρατικής Υπηρεσίας για τις εθνοτικές υποθέσεις

Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε χθες ο επικεφαλής της Ουκρανικής Κρατικής Υπηρεσίας για τις εθνοτικές υποθέσεις και την ελευθερία της συνείδησης κ. Viktor Yelensky.

Ο κ. Yelensky έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στον οποίο εξέφρασε τις θερμές ευχές της Ουκρανικής Πολιτείας και του ιδίου προσωπικώς για την ονομαστική εορτή του, και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν επίκαιρα ζητήματα.

Τον υψηλόβαθμο Ουκρανό αξιωματούχο συνόδευαν ο Εξοχ. Πρέσβης της Ουκρανίας στην Άγκυρα κ. Vasyl Bodnar, με τον Γενικό Πρόξενο της χώρας στην Πόλη Εντιμ. κ. Roman Nedilskyi, και τον Πρόξενο Εντιμ. κ. Maksym Vdovychenko.

Στη συνάντηση παρέστησαν και ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, καθώς και ο ουκρανικής καταγωγής Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Επιφάνιος Κamianovich, ο οποίος εκτέλεσε χρέη διερμηνέως.

 

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων