30/03/2023 30/03/2023 Στην παραχώρηση χρήσης του εν Αθήναις Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου του Πτωχοκομείου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης του Φαναρίου. Η υπογραφή της σύμβασης έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση στην παραχώρηση του περικαλλούς αυτού Ναού στο Οικουμενικό Πατριαρχείο συνέβαλαν καθοριστικά ο...
30 Μαρτίου, 2023 - 9:06

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την παραχώρηση χρήσης του Ναού Αγίου Νικολάου του Πτωχοκομείου

Διαδώστε:
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την παραχώρηση χρήσης του Ναού Αγίου Νικολάου του Πτωχοκομείου

Στην παραχώρηση χρήσης του εν Αθήναις Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου του Πτωχοκομείου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης του Φαναρίου.

Η υπογραφή της σύμβασης έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση στην παραχώρηση του περικαλλούς αυτού Ναού στο Οικουμενικό Πατριαρχείο συνέβαλαν καθοριστικά ο Μακαριώατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος  και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης 

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου: 

“Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 (σ.σ. χθες), η σύμβαση παραχώρησης χρήσης του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου του Πτωχοκομείου μεταξύ της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε τιμητικώς στο Μέγαρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την παρουσία του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Εντιμ. Δημάρχου Αθηναίων κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη.

Εκ μέρους του φιλανθρωπικού σωματείου, στο οποίο ανήκει ο παραχωρούμενος Ι. Ναός Αγ. Νικολάου, με την επωνυμία “Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών – Γηροκομείο-Πτωχοκομείο”, τη σύμβαση υπέγραψε ο Πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου Εντιμ. κ. Σπυρίδων Χαμακιώτης.

Από την πλευρά της Μήτρος Εκκλησίας, παρέστησαν και υπέγραψαν τη σύμβαση, εκ μέρους της Α.Θ.Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, και ο Εντιμολ. κ. Πάρις Ασανάκης, Άρχων Δικαιοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. και Νομικός Σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στην παραχώρηση του περικαλλούς αυτού Ι. Ναού στο Οικουμενικό Πατριαρχείο συνέβαλαν καθοριστικά ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος και ο Εντιμ. Δήμαρχος Αθηναίων.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Εντιμολ. Άρχων Ορφανοτρόφος κ. Γεράσιμος Φωκάς, Αντιπρόεδρος της Αδελφότητος Οφφικιαλίων της Μ.τ.Χ.Ε. “Παναγία η Παμμακάριστος”, ο Εντιμολ. Άρχων Προστάτης των Γραμμάτων κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, Ομότιμ. Καθηγητής ΕΜΠ και Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.), καθώς και ο Εντιμ. κ. Νικόλαος Δ. Πατέρας, εφοπλιστής, με δωρεά του οποίου πραγματοποιήθηκαν, κατά το πρόσφατο παρελθόν, εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης του Ι. Ναού και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος αυτού χώρου”.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

Δείτε επίσης: 

Παραχωρήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο ναός του Αγ. Νικολάου στο Πτωχοκομείο – Η τελετή στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων