06/08/2020 06/08/2020 Μήνυμα συμπαράστασης προς το Πατριαρχείο Αντιοχείας εξέδωσε ο Οικουμενικός Θρόνος στο οποίο ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συμπαραστέκεται στον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, στον Μητροπολίτη Βηρυτού κ. Ηλία και στον λαό του Λιβάνου για την τραγωδία στο Λιμάνι της Βηρυτού.  Διαβάστε αναλυτικά: H Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την...
06 Αυγούστου, 2020 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2020 - 21:32

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο συμπαραστέκεται στον Λίβανο

Διαδώστε:
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο συμπαραστέκεται στον Λίβανο

Μήνυμα συμπαράστασης προς το Πατριαρχείο Αντιοχείας εξέδωσε ο Οικουμενικός Θρόνος στο οποίο ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συμπαραστέκεται στον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, στον Μητροπολίτη Βηρυτού κ. Ηλία και στον λαό του Λιβάνου για την τραγωδία στο Λιμάνι της Βηρυτού. 

Διαβάστε αναλυτικά:

H Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την “αποκαλυπτικών” διαστάσεων έκρηξη που συνέβη στο Λιμάνι της Βηρυτού, και από την οποία έχασαν τη ζωή τους δεκάδες συνάνθρωποί μας, και χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν, αγνοούνται ή βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια, ενώ περισσότεροι από διακόσιες πενήντα χιλιάδες εκτιμάται ότι έμειναν άστεγοι, απέστειλε επιστολή συμπαραστάσεως προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, καθώς και προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Βηρυτού κ. Ηλία.

Ο Παναγιώτατος, η Ιεραρχία και ο Ιερός κλήρος του Οικουμενικού Θρόνου, σε όλες τις Επαρχίες του στον κόσμο, προσεύχονται προς τον Κύριο για την ανάπαυση των ψυχών των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους, και για την ενίσχυση των οικείων τους που δοκιμάζονται σκληρά και τους οποίους εκ βάθους καρδίας συλλυπούνται. Ταυτόχρονα, προσεύχονται και για την θεραπεία των τραυματιών και την ανεύρεση των αγνοουμένων, για τους οποίους εύχονται να είναι καλά στην υγεία τους, αλλά και για την στήριξη και ανακούφιση όλων όσοι έχασαν τα σπίτια τους.

Ο Οικουμενικός Θρόνος στέκεται αλληλέγγυος στο Πρεσβυγενές Πατριαρχείο Αντιοχείας και στο Κράτος και τον λαό του Λιβάνου προσευχόμενος και ευχόμενος να υπερβούν, με την βοήθεια του Θεού, και αυτή την επώδυνη δοκιμασία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων