28/01/2024 28/01/2024 Επί τη εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, από το Παραθρόνιο, κατά την Θεία Λειτουργία, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό. Κατά παλαιά παράδοση, στον Πατριαρχικό Θρόνο τοποθετήθηκε, ήδη από την παραμονή της εορτής, η εικόνα...
28 Ιανουαρίου, 2024 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2024 - 13:20

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο

Διαδώστε:
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο

Επί τη εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, από το Παραθρόνιο, κατά την Θεία Λειτουργία, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

Κατά παλαιά παράδοση, στον Πατριαρχικό Θρόνο τοποθετήθηκε, ήδη από την παραμονή της εορτής, η εικόνα του Αγίου και η Πατριαρχική ράβδος, ενώ τα Ιερά Λείψανά του, που επεστράφησαν το 2004 από την Ρώμη, εκτέθηκαν στον σολέα προς προσκύνηση από τους πιστούς.

Παρακολουθήστε σε επανάληψη τη Θεία Λειτουργία:

Εκκλησιάστηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, και Σελευκείας κ. Θεόδωρος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, και πιστοί από την Πόλη και προσκυνητές από το εξωτερικό.

Το απόγευμα της Παρασκευής 26ης Ιανουαρίου 2024, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε κατά τον Μ. Εσπερινό της εορτής.

Παρακολουθήστε σε επανάληψη τον Μ. Εσπερινό:

(Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων