30/11/2019 30/11/2019 Στο Φανάρι και στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέσθηκε σήμερα το Πατριαρχικό Συλλείτουργο για την θρονική εορτή του Αποστόλου Ανδρέα προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ενώ συλλειτούργησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος. Οι στιγμές ήταν συγκινητικές, ενώ χθες κατά τον Μεγάλο Αρχιερατικό Εσπερινό της Θρονικής Εορτής της Αγίας του Χριστού Μεγάλης...
30 Νοεμβρίου, 2019 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2019 - 11:58

Το Πατριαρχικό Συλλείτουργο στο Φανάρι για τον Απ. Ανδρέα

Διαδώστε:
Το Πατριαρχικό Συλλείτουργο στο Φανάρι για τον Απ. Ανδρέα

Στο Φανάρι και στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέσθηκε σήμερα το Πατριαρχικό Συλλείτουργο για την θρονική εορτή του Αποστόλου Ανδρέα προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ενώ συλλειτούργησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος.

Οι στιγμές ήταν συγκινητικές, ενώ χθες κατά τον Μεγάλο Αρχιερατικό Εσπερινό της Θρονικής Εορτής της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος αναφέρθηκε στο ρόλο της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, ως “Μητέρας Εκκλησίας”, αλλά και του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, της Ιεραποστολικής Εκκλησίας της Αλεξανδρείας, της οποίας προΐσταται εδώ και 15 έτη.

 

 

Η θερμή χθεσινή υποδοχή

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων