22/04/2024 22/04/2024 Στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Θεολογικής Σχολής πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, οι εργασίες του Συνεδρίου “Γιάννης Ρίτσος: Ο ποιητής της Ρωμηοσύνης”, το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, από το Ζωγράφειο Λύκειο της Πόλεως και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Το Συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν ομογενειακά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πόλεως και...
22 Απριλίου, 2024 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2024 - 10:40

Το συνέδριο “Γιάννης Ρίτσος: Ο ποιητής της Ρωμηοσύνης” στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Το συνέδριο “Γιάννης Ρίτσος: Ο ποιητής της Ρωμηοσύνης” στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Θεολογικής Σχολής πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, οι εργασίες του Συνεδρίου “Γιάννης Ρίτσος: Ο ποιητής της Ρωμηοσύνης”, το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, από το Ζωγράφειο Λύκειο της Πόλεως και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη.

Το Συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν ομογενειακά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πόλεως και της Ίμβρου, αλλά και σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο και την ελληνόφωνη ανά την οικουμένη διασπορά, περιλάμβανε εισηγήσεις και σύντομες παρουσιάσεις εκπαιδευτικών και μαθητών, με αναφορά στο έργο του Γιάννη Ρίτσου.

Μετά το πέρας των εργασιών, οι πολυπληθείς όμιλοι εκπαιδευτικών και μαθητών από όλα τα σχολεία προσκύνησαν στο ναΰδριο και ξεναγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη και τις παλαιές αίθουσες διδασκαλίας της Σχολής, με επικεφαλής τον Εντιμολ. κ. Ιωάννη Δερμιτζόλγου, Διευθυντή του Ζωγραφείου Λυκείου, προς τον οποίο εκφράστηκαν οι ευχαριστίες του Καθηγουμένου για το συνεχές ενδιαφέρον του για την ομογενειακή εκπαίδευση, όσο και για τη διοργάνωση ποικίλων δράσεων με τη συμμετοχή πολλών σχολείων και εκατοντάδων μαθητών από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων