14/08/2022 15/08/2022 Μέγας Εσπερινός για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 14 Αυγούστου 2022 στην Τραπεζούντα, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου (βίντεο). Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ακολουθία τελέσθηκε στον Ρωμαιοκαθολικό Ναό της Παναγίας, που ευγενικά παραχωρήθηκε στους Ορθόδοξους πιστούς για τον σκοπό αυτό. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι και οι δύο ιεράρχες...
14 Αυγούστου, 2022 - 20:49
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2022 - 5:20

Τραπεζούντα: Πατριαρχικός Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Τραπεζούντα: Πατριαρχικός Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Μέγας Εσπερινός για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 14 Αυγούστου 2022 στην Τραπεζούντα, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου (βίντεο).

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ακολουθία τελέσθηκε στον Ρωμαιοκαθολικό Ναό της Παναγίας, που ευγενικά παραχωρήθηκε στους Ορθόδοξους πιστούς για τον σκοπό αυτό.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι και οι δύο ιεράρχες του Θρόνου, οι οποίοι θα συλλειτουργήσουν το πρωί της Δευτέρας 15 Αυγούστου στην Παναγία την Σουμελά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη: Ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Πριν από λίγο διάστημα μάλιστα, ολοκληρώθηκαν οι πενταετείς εργασίες στερέωσης και αναστήλωσης της Μονής από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων