14/04/2022 14/04/2022 Στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ανεγνώσθη χθες μετά το πέρας της εσπερινής Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του κοιμηθέντος μακαριστού Μητροπολίτου Τρανουπόλεως κυρού Γερμανού. Ο μακαριστός Ιεράρχης υπήρξε απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του έτους 1954, ενώ διετέλεσε επί μακρά σειρά...
14 Απριλίου, 2022 - 8:48
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2022 - 11:42

Τρισάγιο για τον Τρανουπόλεως Γερμανό στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Τρισάγιο για τον Τρανουπόλεως Γερμανό στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ανεγνώσθη χθες μετά το πέρας της εσπερινής Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του κοιμηθέντος μακαριστού Μητροπολίτου Τρανουπόλεως κυρού Γερμανού.

Ο μακαριστός Ιεράρχης υπήρξε απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του έτους 1954, ενώ διετέλεσε επί μακρά σειρά ετών μέλος της διοικούσης Εφορείας της Σχολής.

Η Εξόδιος ακολουθία του μακαριστού κυρού Γερμανού θα ψαλλεί στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι το Σάββατο του Λαζάρου 16 Απριλίου στις 11 το πρωί.

Σύντομο βιογραφικό 

Ο Γερμανός Χαβιαρόπουλος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1931.

Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης το 1954.

Διάκονος χειροτονήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1967 και Πρεσβύτερος στις 12 Ιανουαρίου 1973.

Υπηρέτησε ως Εισηγητής και Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου.

Στις 14 Ιανουαρίου 1973 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Τράλλεων, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως.

Στις 5 Φεβρουαρίου 1987 εξελέγη τιτουλάριος Μητροπολίτης Τρανουπόλεως. Στις 2 Οκτωβρίου 1990 προήχθη σε εν ενεργεία Μητροπολίτη με τον ίδιο τίτλο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων