07/12/2023 07/12/2023 Στο χωριό Λιβίσι της Λυκίας, την γενέτειρα του Αγίου Ιακώβου του Τσαλίκη, τέλεσε Τρισάγιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος μαζί με τη συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μύρων κ. Χρυσοστόμου, έξω από την εκκλησία Παναγία Πυργιώτισσα, υπέρ των 3.000 κατοίκων του, που σφαγιάσθησαν στην περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής. Το συγκλονιστικό με αυτό το χωριό...
07 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:48

Τρισάγιο στο Λιβίσι, το χωριό του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη

Διαδώστε:
Τρισάγιο στο Λιβίσι, το χωριό του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη

Στο χωριό Λιβίσι της Λυκίας, την γενέτειρα του Αγίου Ιακώβου του Τσαλίκη, τέλεσε Τρισάγιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος μαζί με τη συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μύρων κ. Χρυσοστόμου, έξω από την εκκλησία Παναγία Πυργιώτισσα, υπέρ των 3.000 κατοίκων του, που σφαγιάσθησαν στην περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Το συγκλονιστικό με αυτό το χωριό είναι ότι έχει μείνει ακατοίκητο από τότε, ενώ σώζονται εκατοντάδες ερειπωμένα σπίτια και πολλές εκκλησίες.

Διαβάστε ακόμη: (Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα Μύρα της Λυκίας για την εορτή του Αγίου Νικολάου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ ope.gr))

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων