13/08/2020 13/08/2020 Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία αναμένεται να τελεστεί το Σάββατο 15 Αυγούστου στην Ι. Μονή της Παναγίας της Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου. Πρόκειται για την πρώτη Θ. Λειτουργία που θα τελεσθεί, κατόπιν της σχετικής αδείας των αρμοδίων αρχών, μετά την ολοκλήρωση των ανακαινιστικών εργασιών που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην ιστορική Μονή. Την πανηγυρική Λειτουργία θα τελέσουν...
13 Αυγούστου, 2020 - 10:02
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2020 - 9:11

Τρισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά το Σάββατο

Διαδώστε:
Τρισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά το Σάββατο

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία αναμένεται να τελεστεί το Σάββατο 15 Αυγούστου στην Ι. Μονή της Παναγίας της Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου.

Πρόκειται για την πρώτη Θ. Λειτουργία που θα τελεσθεί, κατόπιν της σχετικής αδείας των αρμοδίων αρχών, μετά την ολοκλήρωση των ανακαινιστικών εργασιών που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην ιστορική Μονή. Την πανηγυρική Λειτουργία θα τελέσουν φέτος οι Σεβ. Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και ο Ζάμπιας κ. Ιωάννης, ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την Πατριαρχική και ιστορική εκείνη Θ. Λειτουργία που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Παναγία την Σουμελά, την πρώτη μετά το 1923. Ήταν Δεκαπενταύγουστος του 2010.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων