29/03/2022 30/03/2022 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Στην Πολωνία βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής 27 Μαρτίου 2022, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος για τριήμερη επίσκεψη (27-29 Μαρτίου) προκειμένου να μεταφέρει μήνυμα παρηγοριάς και ελπίδας σε εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην χώρα εξαιτίας του πολέμου που συνεχίζεται για ακόμη μια ημέρα στην πατρίδα τους,...
29 Μαρτίου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2022 - 2:05

Βαρσοβία: Στoν Καθεδρικό Αγίας Σοφίας o Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Βαρσοβία: Στoν Καθεδρικό Αγίας Σοφίας o Οικουμενικός Πατριάρχης
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Στην Πολωνία βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής 27 Μαρτίου 2022, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος για τριήμερη επίσκεψη (27-29 Μαρτίου) προκειμένου να μεταφέρει μήνυμα παρηγοριάς και ελπίδας σε εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην χώρα εξαιτίας του πολέμου που συνεχίζεται για ακόμη μια ημέρα στην πατρίδα τους, την 34η από τη ρωσική εισβολή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, επισκέφθηκε τον νεόδμητο Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Βαρσοβία το απόγευμα της Δευτέρας 28 Μαρτίου 2022, όπου και προσευχήθηκαν υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία, για τους πρόσφυγες καθώς και για τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, παρουσία πλήθους πιστών.

Στην συνέχεια, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας προσφώνησε με θερμούς λόγους τον Πατριάρχη. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για την επίσκεψη του στην χώρα, καθώς και για την συμπαράσταση του προς τον Ουκρανικό λαό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επίσκεψη του Παναγιωτάτου στην Βαρσοβία το 2015, όταν έθεσε τον θεμέλιο λίθο του Καθεδρικού.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για άδικο, αδικαιολόγητο και ανελέητο πόλεμο εις βάρος της Ουκρανίας και του λαού της, ο οποίος είναι στην καρδιά του για πολλά χρόνια. Επίσης, τόνισε ότι προέβη στην καταδίκη του πολέμου από τις πρώτες μέρες, έκανε έκκληση στην Ρωσία να σταματήσει τις εχθροπραξίες και προσεύχεται καθημερινά για τον Ουκρανικό λαό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη της τελετής καθαγιασμού του ακρογωνιαίου λίθου του Ναού στις 5 Δεκεμβρίου 2015.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων