02/03/2022 02/03/2022 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr επιμέλεια Ευγενία Δίτσα Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μίλησε σε τουρκικό μέσο, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και μεταξύ άλλων είπε: «Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με την εισβολή του στην Ουκρανία δίχασε τον ορθόδοξο λαό, μεγάλωσε την απόσταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, συνασπίζοντας όλες τις χώρες εναντίον της Ρωσίας....
02 Μαρτίου, 2022 - 17:39
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2022 - 20:20

Βαρθολομαίος: «Ο Πούτιν μεγάλωσε τον θρησκευτικό και πολιτικό διχασμό»

Διαδώστε:
Βαρθολομαίος: «Ο Πούτιν μεγάλωσε τον θρησκευτικό και πολιτικό διχασμό»

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

επιμέλεια Ευγενία Δίτσα

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μίλησε σε τουρκικό μέσο, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και μεταξύ άλλων είπε: «Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με την εισβολή του στην Ουκρανία δίχασε τον ορθόδοξο λαό, μεγάλωσε την απόσταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, συνασπίζοντας όλες τις χώρες εναντίον της Ρωσίας. Με την κίνηση αυτή είναι σαν να μπήκαμε σε έναν ψυχρό πόλεμο. Μεγάλωσε τον θρησκευτικό και πολιτικό διχασμό και αδίκησε τον λαό του, βάζοντας τους Ρώσους στην πλευρά του αδίκου».

Στην ίδια συνέντευξη ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε και στην επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος του ζήτησε να προσευχηθεί για την ειρήνη στην Ουκρανία. Ο Ζελένσκι, επίσης, αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή, είπε στον Οικουμενικό Πατριάρχη: «Πώς είναι δυνατόν να παραδοθούμε στον εισβολέα;».

Σε αυτή του τη συνέντευξη, ο κ. Βαρθολομαίος εξήρε τον Ζελένσκι, ενώ αναφέρθηκε πολλές φορές στον Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι είναι μεν ένας δυναμικός ηγέτης, αλλά δεν γνωρίζουμε γιατί πήρε αυτές τις αποφάσεις.  Με την πράξη του ο Ρώσος πρόεδρος, είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κέρδισε το μίσος του κόσμου. «Ελπίζω σε λιγότερες απώλειες».

Ο Παναγιώτατος τόνισε δε ότι θα προσεύχεται για την κατάσταση στην Ουκρανία, «για να σταματήσει το αίμα και να μην έχουμε άλλα ορφανά».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων