22/04/2023 22/04/2023 Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, τελέστηκε την Παρασκευή 21 Απριλίου, στο παρεκκλήσι της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ο Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, κατά την οποία τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του εκ των αδελφών της Μονής Μελετίου Στεφανάτου. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Αρχιερείς Γέρων Χαλκηδόνος κ....
22 Απριλίου, 2023 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2023 - 13:27

Χάλκη: Χειροτονία πρεσβυτέρου παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Διαδώστε:
Χάλκη: Χειροτονία πρεσβυτέρου παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, τελέστηκε την Παρασκευή 21 Απριλίου, στο παρεκκλήσι της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ο Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, κατά την οποία τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του εκ των αδελφών της Μονής Μελετίου Στεφανάτου.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Αρχιερείς Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Πρόεδρος της Εφορείας της Σχολής, Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου ενταύθα, Μιλήτου κ. Απόστολος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Εφοροταμίας, Πισιδίας κ. Ιώβ και Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, εκ των μελών της Εφορείας.

Εκκλησιάστηκαν πιστοί από τα Πριγκηπόννησα, την Πόλη και την Ελλάδα, καθώς και απόφοιτοι της Σχολής.

Ο Καθηγούμενος απευθυνόμενος στον νέο πρεσβύτερο, αναφέρθηκε στην ιερωσύνη καθώς και στη μέχρι τώρα διακονία του στη Σχολή και τη Μητέρα Εκκλησία. Κατά την αντιφώνησή του, στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής ο νέος πρεσβύτερος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την αφοσίωσή του προς τον Παναγιώτατο, την Εφορεία και τον Καθηγούμενο.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο γεγονός της χειροτονίας, επισημαίνοντας ότι κατά τα έτη της λειτουργίας της Σχολής ετελούντο στο παρεκκλήσι πολλές χειροτονίες, συνήθως από τον τότε Πρόεδρο της Εφορείας, μακαριστό Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων Δωρόθεο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων