13/07/2019 13/07/2019 Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 επισκέφθηκε την Πατριαρχική Κατασκήνωση Παιδοπόλεως Πρώτης, με την ευλογία του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο ελληνικός παραδοσιακός χορευτικός όμιλος Ελ.Πα.Χ.Ο. Δικταίοι Καστρινοί υπό του χοροδιδασκάλου-λαογράφου κ. Γιώργου Φραγκάκη, και η Αδελφότητα Ποντίων «Παναγία Γουμέρα» υπό του χοροδιδασκάλου κ. Γιάννη Εφραιμίδη, κάτω από την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιμ. κ. Συμεών...
13 Ιουλίου, 2019 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2019 - 10:25

Χορευτικοί όμιλοι από την Ελλάδα επισκέφθηκαν τον Οικ. Πατριάρχη

Διαδώστε:
Χορευτικοί όμιλοι από την Ελλάδα επισκέφθηκαν τον Οικ. Πατριάρχη

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 επισκέφθηκε την Πατριαρχική Κατασκήνωση Παιδοπόλεως Πρώτης, με την ευλογία του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο ελληνικός παραδοσιακός χορευτικός όμιλος Ελ.Πα.Χ.Ο. Δικταίοι Καστρινοί υπό του χοροδιδασκάλου-λαογράφου κ. Γιώργου Φραγκάκη, και η Αδελφότητα Ποντίων «Παναγία Γουμέρα» υπό του χοροδιδασκάλου κ. Γιάννη Εφραιμίδη, κάτω από την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιμ. κ. Συμεών Αυγουστάκη, Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.
Δόθηκε η ευκαιρία στους δύο παραδοσιακούς χορευτικούς συλλόγους να παρουσιάσουν στα παιδιά χορούς απ’ όλη την Ελλάδα ενδυόμενοι παραδοσιακές ελληνικές ενδυμασίες και γνωρίζοντάς τους την ελληνική παράδοση.

Τα παιδιά από την πλευρά τους με απερίγραπτη χαρά υποδέχτηκαν τα μέλη των Συλλόγων, δίνοντας μάλιστα μεγάλη συγκίνηση στο τέλος της εκδήλωσης, αφού χόρεψαν όλοι μαζί γνωστούς τους χορούς. Ευχαριστίες απέδωσε ο Διευθυντής της Παιδόπολης κ. Διαμαντής Κομβόπουλος σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση αυτή, και ιδίως στους διοργανωτές.

Οι χορευτικοί όμιλοι υπό τον π. Συμεών Αυγουστάκη έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι.

Πηγή: fanarion.blogspot.com

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων