07/09/2020 07/09/2020 Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των μαρτυρικώς τελειωθέντων Ρωμιών στο πογκρόμ των Σεπτεμβριανών του 1955, αλλά και για την ανάπαυση της ψυχής του Σταύρου Αυγερινού, Άρχοντα και Ιεροψάλτη της Μητρόπολης Χαλκηδόνας τελέσθηκε χθες Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριώτισσας, στο Νιχώρι του Βοσπόρου Η Κοινότητα αποχαιρέτισε με συγκίνηση τον Χρήστο Ψωμιάδη, Πρωτοψάλτη της Κοινότητας Νεοχωρίου για 9 συναπτά...
07 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2020 - 11:51

Υπέρ αναπαύσεως των μαρτυρικώς τελειωθέντων Ρωμιών στο πογκρόμ του 1955

Διαδώστε:
Υπέρ αναπαύσεως των μαρτυρικώς τελειωθέντων Ρωμιών στο πογκρόμ του 1955

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των μαρτυρικώς τελειωθέντων Ρωμιών στο πογκρόμ των Σεπτεμβριανών του 1955, αλλά και για την ανάπαυση της ψυχής του Σταύρου Αυγερινού, Άρχοντα και Ιεροψάλτη της Μητρόπολης Χαλκηδόνας τελέσθηκε χθες Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριώτισσας, στο Νιχώρι του Βοσπόρου
Η Κοινότητα αποχαιρέτισε με συγκίνηση τον Χρήστο Ψωμιάδη, Πρωτοψάλτη της Κοινότητας Νεοχωρίου για 9 συναπτά έτη, ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα. Ο Χρήστος Ψωμιάδης συνδύαζε ψαλτικό τάλαντο και ψυχικά χαρίσματα. Κοσμούσε με τη φωνή του και με το ήθος του τα αναλόγια του Νεοχωρίου. Από την Κοινότητα του δόθηκε ως αναμνηστικό δώρο μία γκραβούρα που αναπαριστά το σπίτι του ιερέα στο Νιχώρι της οθωμανικής περιόδου.

Το απόγευμα της Κυριακής, ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις “Θεοτόκεια 2020”, που διοργάνωσε και φέτος η Κοινότητα Νεοχωρίου, με την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως κ. Νεκταρίας Αναστασιάδου, “A Recipe for Daphne”, που πραγματοποιήθηκε στον αυλόγυρο του Ι.Ναού Παναγίας Κουμαριωτίσσης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία Του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Παρέστη και ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Νίκος Παπαϊωάννου, υπεύθυνος του προγράμματος «Θεοτόκεια». Ο Πρόεδρος της Κοινότητος, Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε., είχε έναν ουσιαστικό διάλογο με την συγγραφέα στα αγγλικά.  Ακολούθησε δεξίωση στον αυλόγυρο του Ναού.

Με πληροφορίες από το Φως Φαναρίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων