07/12/2018 07/12/2018 Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Ιεράς Μονής του Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια, ετέλεσε η Α.Θ.Μ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος, ο οποίος και χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη μνήμη του Αγίου Σάββα τη Ηγιασμένου. Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Την 4η Δεκεμβρίου ε.έ, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης...
07 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:39
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2018 - 13:40

Εγκαίνια στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια

Διαδώστε:
Εγκαίνια στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια

Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Ιεράς Μονής του Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια, ετέλεσε η Α.Θ.Μ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος, ο οποίος και χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη μνήμη του Αγίου Σάββα τη Ηγιασμένου.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Την 4η Δεκεμβρίου ε.έ, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, χοροστάτησε κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στην εορτάζουσα Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τέλεσε επίσημα εγκαίνια της εκ βάθρων ανακαινισμένης Μονής του Οσίου Σάββα, η οποία είχε υποστεί εσωτερικά και εξωτερικά, σε όλους τους χώρους, ανεπανόρθωτες στατικές και υλικές φθορές, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών της Μεγάλης Πόλεως.

Συγκινημένος ο Μακαριώτατος Πατριάρχης, αναφέρθηκε στην ιστορία του παρελθόντος, σχετικά με τις ανακινήσεις της Μονής, λέγοντας πως έγιναν επί των Πατριαρχών Αλεξανδρείας Νικολάου του Στ΄ και Πέτρου Ζ΄, με τη συνδρομή της Ιεράς Μονής Κύκκου της Κύπρου.

Ο Πατριάρχης συγκινημένος ευχαρίστησε, τόσο τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Άκκρας κ. Νάρκισσο, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, για την εποπτεία και την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, όσο και τον Προϊστάμενο της Μονής, Θεοφιλ. Εψηφισμένο Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο, για την χρηματοδότησή του, με συνδρομές ευσεβών πνευματικών του τέκνων, τους απένειμε δε Ευεργετήριο Πατριαρχικό Γράμμα, για την συνεισφορά τους αυτή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων