16/01/2019 16/01/2019 Ποιος μπορεί να αγνοήσει ένα παιδί που πεινάει; Ποιος μπορεί να προσπεράσει έναν ηλικιωμένο επαίτη; Ποιος μπορεί να ξεχάσει το θέαμα ενός ανθρώπου που ψάχνει για φαγητό στα σκουπίδια; Επείνασα και εδώκατέ μοι φαγείν Σε πολλές χώρες της Ιεραποστολής, ερωτήματα σαν τα παραπάνω είναι καθημερινή βεβαιότητα. Οι άνθρωποι όχι μόνο δεν έχουν φαγητό, αλλά υπάρχουν...
16 Ιανουαρίου, 2019 - 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2019 - 19:51

Επείνασα και εδώκατέ μοι φαγείν

Διαδώστε:
Επείνασα και εδώκατέ μοι φαγείν

Ποιος μπορεί να αγνοήσει ένα παιδί που πεινάει;

Ποιος μπορεί να προσπεράσει έναν ηλικιωμένο επαίτη;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το θέαμα ενός ανθρώπου που ψάχνει για φαγητό στα σκουπίδια;

Επείνασα και εδώκατέ μοι φαγείν

Σε πολλές χώρες της Ιεραποστολής, ερωτήματα σαν τα παραπάνω είναι καθημερινή βεβαιότητα. Οι άνθρωποι όχι μόνο δεν έχουν φαγητό, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις, όπου δεν υπάρχει καν η δυνατότητα καλλιέργειας ή αλιείας. Παρ’ όλα αυτά, άνθρωποι ζουν σε τέτοιες περιοχές εδώ και αιώνες. Με πενιχρά μέσα προσπαθούν να ικανοποιήσουν την πείνα τους, και είναι ευχαριστημένοι, όταν έχουν ένα πιάτο αλεύρι ή ρύζι την ημέρα.

Περιοδεύοντας σε αυτές τις περιοχές, οι Ορθόδοξοι ιεραπόστολοι, Έλληνες ή ιθαγενείς, μιμούνται το παράδειγμα του Κυρίου μας. Μαζί με την ψυχή των ανθρώπων, δεν παραλείπουν να φροντίσουν και το σώμα τους. Διοργανώνουν συσσίτια ή διανέμουν τρόφιμα, για τους συνανθρώπους μας κάθε φυλής, θρησκεύματος και ηλικίας. Προσφέρουν ένα πιάτο καθαρό υγιεινό φαγητό ή μια ποσότητα τροφίμων για τις ανάγκες της εβδομάδας.

Γνωρίζουμε ότι πλέον και στην πατρίδα μας οι ανάγκες σε συσσίτια είναι μεγάλες. Αλλά, πραγματικά, οι συγκρίσεις είναι περιττές, όταν στο Κονγκό ή στο Μπουρούντι η πλειοψηφία του πληθυσμού ζει με λιγότερα από 50 ευρώ το μήνα.

Βοηθήστε κι εσείς σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να στηριχθούν οι φτωχότεροι των φτωχών. Το δικό μας περίσσευμα αποτελεί αναγκαιότητα για αυτούς τους ανθρώπους. Η δική μας μικρή δωρεά χαρίζει το χαμόγελο σε πολλά πρόσωπα. Το δικό μας υστέρημα έχει αμέτρητη αξία στα μάτια του Θεού.

Θέλετε να βοηθήσετε το πρόγραμμα επισιτισμού; Επισκεφθείτε τον ιστοχώρο της Αδελφότητος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής ΕΔΩ

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων