01/01/2019 01/01/2019 Με την παρουσία πολλών πιστών, από την Αίγυπτο, την Ελλάδα, τη Ρωσία και την Αφρική, πέρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, τελώντας τον Μέγα Εσπερινό στο πατριαρχικό παρεκκλήσιο και αμέσως μετά κόβοντας την πατροπαράδοτη αγιοβασιλόπιτα στην Αίθουσα του Θρόνου. Φανερή ήταν η συγκίνηση του Αλεξανδρινού Προκαθημένου,...
01 Ιανουαρίου, 2019 - 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2019 - 21:41

“Κάθε λεπτό του έτους να είναι γεμάτο Θεό” (βίντεο)

Διαδώστε:
“Κάθε λεπτό του έτους να είναι γεμάτο Θεό” (βίντεο)

Με την παρουσία πολλών πιστών, από την Αίγυπτο, την Ελλάδα, τη Ρωσία και την Αφρική, πέρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, τελώντας τον Μέγα Εσπερινό στο πατριαρχικό παρεκκλήσιο και αμέσως μετά κόβοντας την πατροπαράδοτη αγιοβασιλόπιτα στην Αίθουσα του Θρόνου.

Φανερή ήταν η συγκίνηση του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, ευχαριστώντας όλον αυτόν τον κόσμο που επέλεξε να περάσει τη μεγάλη αυτή ημέρα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Απευθυνόμενος κυρίως προς τους Αιγυπτιώτες, όπου και αν βρίσκονται, μίλησε για την αγάπη που τρέφουν για τη χώρα του Νείλου όπου γεννήθηκαν.

Επίσης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι για την προστασία που παρέχει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Δίνοντας την πατριαρχική του ευλογία για το νέο έτος 2019, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ ευχήθηκε «ο κάθε κτύπος του ρολογιού μέσα στο νέο έτος, το κάθε λεπτό, να είναι γεμάτος από Θεό, γεμάτο από ανθρωπιά…»

Από την πλευρά του, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, μητροπολίτης Άκκρας Νάρκισσος ευχαρίστησε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για ό,τι πασχίζει για το ποίμνιό του, παρουσία της πατριαρχικής αυλής.

Επίσης, ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο του ελληνικού προξενείου Τάσο Παπαδόπουλο, τους κοινοτικούς επιτρόπους Αλεξανδρείας Ανδρέα Βαφειάδη και Νικόλα Κόπελο, την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄» δρ Λιλίκα Θλιβίτου, τον πρόεδρο του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρείας Βύρωνα Βαφειάδη και όλους τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια όλοι μαζί έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, υπό τον ήχο των οποίων έκοψαν την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος δέχτηκε τις ευχές της Πατριαρχικής Αυλής και των εργαζομένων στο Πατριαρχείο, δίνοντας την ευλογία του για το νέο έτος 2019.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων