03/10/2018 03/10/2018 Μετά από τα εγκαίνια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Μεταμορφώσεως του Χριστού Μπόλγκραντ Ουκρανίας, στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ τόνισε ότι ήρθε στην Ουκρανία προς επιβεβαίωση της αγάπης του και εἰς απόδειξιν ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι η κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία. Όπως είπε...
03 Οκτωβρίου, 2018 - 7:55
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2018 - 8:23

Αλεξανδρείας Θεόδωρος: Δεν προσκυνά τους πολιτικούς η Εκκλησία

Διαδώστε:
Αλεξανδρείας Θεόδωρος: Δεν προσκυνά τους πολιτικούς η Εκκλησία

Μετά από τα εγκαίνια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Μεταμορφώσεως του Χριστού Μπόλγκραντ Ουκρανίας, στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ τόνισε ότι ήρθε στην Ουκρανία προς επιβεβαίωση της αγάπης του και εἰς απόδειξιν ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι η κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εδώ ζούσα και εδώ δάκρυσα για τη χώρα αυτή. Και τώρα ήρθα εδώ για να σας πω ότι είμαι πάντα κοντά σας», ενώ σημείωσε ότι θα ενημερώσει τους Προκαθήμενους όλων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών για την κατάσταση στην Ουκρανία για εκείνο το οποίο διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» και πρόσθεσε: «Επίσης θα πω σε όλους τους Πατριάρχες ότι η Εκκλησία δεν προσκυνά τους πολιτικούς. Στην Εκκλησία έχουμε τους αποστολικούς κανόνες … . Η κανονική Εκκλησία διέπεται από κανόνες. Ακολούθησε, ακολουθεί και θα ακολουθήσει τους κανόνες».  Αποτεινόμενος στους παρισταμένους Ιεράρχες και τους πιστούς, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τους ευχήθηκε να μείνουν στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος  υπογράμμισε ότι η Εκκλησία δεν διάγει πάντοτε μια ζωή ειρηνική, διότι υπάρχουν ταραχές και διαιρέσεις. Όμως, «να μην αποδεχόμεθα εκείνα τα οποία μᾶς υπαγορεύει ο διάβολος, ο οποίος θέλει να έχουμε έχθρες! Προσευχόμαστε για την Ουκρανία».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων